19/04/2024

El conseller Nadal visita les instal·lacions del Campus Sant Cugat de UIC Barcelona

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha visitat aquest matí el Campus Sant Cugat, acompanyat del rector, Alfonso Méndiz, del president del Patronat, Miguel Ángel Cazcarra i de la vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Cristina Monforte

Durant el recorregut, el conseller ha visitat les facultats que acull el Campus: la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, la Facultat d’Odontologia i la Facultat de Ciències de l’Educació, i ha pogut saludar el degà de la Facultat d’Odontologia, Lluís Giner, i el degà de la Facultat de Ciències de l’Educació, Enric Vidal.

El conseller ha conegut de primera mà la recerca que es realitza a la Universitat, així com les innovadores instal·lacions que conformen el campus, dissenyades per respondre a una recerca, docència i transferència de coneixement de qualitat. 

El rector, Alfonso Méndiz, ha agraït al conseller el seu interès per la recerca i la transferència que es fa a la Universitat, posada al servei de la societat, i pel talent científic en favor de l’impacte social que es desenvolupa en aquest campus biosanitari.  Per la seva banda, el conseller Joaquim Nadal ha destacat “l’impacte en el benestar de les persones del campus biosanitari de UIC Barcelona”, gràcies a l’activitat de la Universitat en l’àmbit de les ciències de la salut i la bioenginyeria, “que està totalment alineada amb els objectius de la Llei de la ciència, d’avançar cap a un coneixement en benefici de la ciutadania”. 

Al llarg del recorregut, Joaquim Nadal ha visitat els principals espais que hi ha al Campus Sant Cugat. El degà d'Odontologia, Lluís Giner, acompanyat del gerent de les clíniques universitàries de UIC Barcelona, Josep Maria García Navas, li ha mostrat la Clínica Universitària d’Odontologia. Seguidament, la comitiva ha pogut veure les aules de la Facultat de Ciències de l’Educació, acompanyats per Enric Vidal. Traslladar la Facultat al Campus Sant Cugat ha permès, tal com ha explicat el degà al conseller, que els alumnes d’Educació comparteixin espais amb psicòlegs, fisioterapeutes, metges, infermers, odontòlegs i bioenginyers, i que es “facin sinergies entre tots dos àmbits de coneixement”. 

Acompanyat de la directora del grau en Psicologia, María Gámiz, la visita ha continuat a Support – Clínica Universitària de Psicologia i Psiquiatria, on els alumnes del grau en Psicologia fan formació pràctica des del primer curs. Tot seguit, guiats per la directora del Departament d’Infermeria, Encarna Rodríguez, han visitat el Centre Integral de Simulació Avançada, un dels espais més destacats del Campus. Posteriorment, la comitiva ha visitat els laboratoris de Ciències Biomèdiques i de Bioenginyeria, de la mà de Rosalia Rodriguez i Roman Pérez, on han conegut les principals línies de recerca que desenvolupen les dues àrees. 

La visita al Campus Sant Cugat ha finalitzat a les instal·lacions de la clínica Cuides UIC Barcelona, que ofereix acompanyament integral, actiu i personalitzat a totes aquelles persones que pateixen malalties avançades, així com a les seves famílies, on ha estat rebut per la directora de la Clínica, M. José Casas.

Imatge: ©Andreu Puig

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)