16/03/2023

El cònsol General d’Ucraïna a Barcelona, Artem Vorobyov, visita UIC Barcelona

Vorobyov ha impartit la conferència ‘Ucraïna, una nació en defensa de l’europeisme’, en el marc de l’assignatura Temes Actuals d’Història de la Facultat d’Humanitats
 

El cònsol general d’Ucraïna, l’Excm. Sr. Artem Vorobyov, ha impartit la conferència “Ucraïna, una nació en defensa de l’europeisme”, en la qual ha analitzat el moment del país després de 382 dies de guerra i ha compartit les nombroses mostres de solidaritat que Ucraïna ha rebut de la comunitat internacional. La conferència l’ha organitzat la Facultat de Dret de UIC Barcelona i estava emmarcada en l’assignatura Temes Actuals d’Història, impartida pel professor Josep Serrano.

Presentat per la degana de la Facultat d’Humanitats, la Dra. Judith Urbano, a través de la seva exposició el diplomàtic ha volgut compartir amb els assistents l’“alt nivell d’optimisme” que actualment té el poble ucraïnès davant la situació que viu el país arran de la guerra que va esclatar fa poc més d’un any. En aquest context, ha manifestat que està convençut que “el país avançarà amb passos gegants cap a un futur ple d’oportunitats” per a tots els seus ciutadans.

El cònsol ha saludat el rector, el Dr. Alfonso Méndiz, i ha agraït l’interès de UIC Barcelona pel passat, el present i el futur d’Ucraïna, i ha aprofitat per felicitar la Universitat pel seu 25è aniversari. La conferència ha finalitzat amb un ampli torn de preguntes per part dels assistents.

L’Excm. Sr. Artem Vorobyov tanca un cicle de sessions emmarcades en l’assignatura Temes Actuals d’Història, en el qual han participat d’altres ponents com el Dr. Gabriel Karrum, membre de la comunitat siriana a Barcelona (“Síria: construcció de pau en temps de guerra?”); Joan Raduà, advocat de la Comissió de Drets Humans de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) (“Drets humans, avui i sempre”) i Pilar Rebaque, advocada i membre de la Comissió de la Dona de l’ICAB (“La dona i el dret”).