07/04/2021

El doctor Vicenç Sarrablo, nou catedràtic de UIC Barcelona School of Architecture

El també director de la Càtedra Ceràmica Barcelona i coordinador del grup de recerca LITEIS va defensar la seva plaça dins de l’Àrea de Construccions Arquitectòniques en el Departament d’Arquitectura

El 26 de març passat, al Saló de Graus de UIC Barcelona, el doctor Vicenç Sarrablo va defensar la plaça de catedràtic dins de l’Àrea de Construccions Arquitectòniques en el Departament d’Arquitectura de UIC Barcelona School of Architecture. D’aquesta manera, ha obtingut el màxim reconeixement acadèmic dins de l’àmbit universitari, després d’haver aconseguit diversos mèrits de caràcter acadèmic, professional, docent i investigador.

Doctor arquitecte per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Vicenç Sarrablo exerceix des de 1998 com a professor en l’Àrea Tècnica de UIC Barcelona School of Architecture, àrea que dirigeix des de l’any 2002. A més a més, des de l’any 2004 és director de la Càtedra Ceràmica Barcelona i, des del 2014, exerceix com a coordinador del grup de recerca LITEIS (Laboratori d’Innovació Tecnològica en Edificació Industrialitzada i Sostenible). Actualment, disposa de tres sexennis reconeguts per la Comissió Nacional Avaluadora de l’Activitat Investigadora (CNEAI).

Professionalment, s’especialitza en la recerca i el desenvolupament de sistemes constructius innovadors basats en elements ceràmics. És autor de dissenys industrials com “Làmines versàtils” i “Flexbrick”, del disseny d’estands per a fires de la construcció per a marques com Hispalyt, Piera Ecocerámica i Flexbrick i autor de projectes d’arquitectura com “Casa Mingo”, “Ampliació de l’hípica La Llena” o la “Guarderia Virolai Petit”. Tots han estat àmpliament divulgats en revistes especialitzades i han estat objecte de nombroses distincions. Entre els premis obtinguts al llarg de la seva trajectòria, destaca el Premi Nacional en la XIII Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme en la categoria de “Millor producte per a l’arquitectura” pel seu invent “Flexbrick”.

“Fa 23 anys que treballo a UIC Barcelona. El fet que el Patronat Universitari i la Junta de Govern hagin decidit concedir-me aquest honor renova la meva il·lusió per continuar la feina en aquesta casa, que ja considero meva”, afirma Vicenç Sarrablo.