12/01/2023

El documental ‘Brazadas’, produït per UIC Barcelona, finalista en la 13a edició del Bcn Sports Film Festival

El documental de UIC Barcelona recull el desafiament esportiu de Daniel Rossinés, que va recórrer nedant l’illa de Menorca amb l’objectiu de donar a conèixer l’ELA i recaptar diners per a la recerca de la malaltia

El proper 25 de febrer es donarà a conèixer el nom de les produccions audiovisuals guanyadores de la 13a edició del Bcn Sports Film Festival en una gala que tindrà lloc al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch. El documental Brazadas, produït per UIC Barcelona i estrenat el mes de juny de 2022, es troba entre els 67 finalistes seleccionats entre les prop de 2.000 candidatures rebudes de tot el món.

Brazadas és un documental sobre l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) que acompanya el nedador d’aigües obertes Daniel Rossinés al llarg del seu segon repte esportiu solidari conegut com Upside Down Challenge Menorca. Rossinés va recórrer l’illa nedant més de 130 km en paral·lel a la costa i va fer 65.000 braçades per recaptar diners per a la recerca d’aquesta malaltia. A la causa solidària, s’hi van sumar Mercedes Milá, Juan Carlos Unzué, Laura Madrueño i Jordi Sabaté, entre d’altres. Compromesa amb la solidaritat, la recerca i la sostenibilitat, UIC Barcelona es va involucrar en aquesta causa gravant el repte de Daniel Rossinés i produint el documental en el qual també es dona veu als malalts d’ELA i a les seves famílies.

Del 20 al 28 de febrer es projectaran les produccions finalistes a les diferents seus del Bcn Sports Film Festival i el dia 25 de febrer es donarà a conèixer el nom dels guanyadors, triats per un jurat format per personalitats vinculades a l’àmbit esportiu, periodístic i audiovisual. Brazadas es podrà veure el dimarts 21 de febrer a les 18.00 h al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch.

Organitzat per la Fundació Barcelona Olímpica i la Federation Internationale Cinema Television Sportifs, el Bcn Sports Film Festival dona visibilitat un any més a produccions audiovisuals de tot el món que transmeten valors com l’esperit de superació, la companyonia, i la integració, entre d’altres. 

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)