17/11/2022

El Dr. Josep Argemí dona a UIC Barcelona un microscopi Reichert de l’any 1920

La donació de la valuosa peça, del mateix model que utilitzava el científic Ramón y Cajal, s’ha dut a terme durant l’acte d’homenatge pòstum al Dr. Jordi Cervós, primer rector de UIC Barcelona, i en el marc dels actes amb motiu del 25 aniversari de la Universitat.

UIC Barcelona ha sumat una nova peça a l’exposició d’objectes històrics de medicina cedits pel Dr. Josep Argemí Renom. Es tracta d’un microscopi Reichert fabricat a Alemanya l’any 1920, amb l’estoig original.

L’aparell donat va pertànyer al Dr. Josep Argemí Lacoma, avi del rector emèrit de UIC Barcelona. Conservat en perfectes condicions, manté la bellesa i funcionalitat, i permet visualitzar mostres exactament igual que fa prop de 100 anys. Aquest model és el mateix que va utilitzar Santiago Ramón y Cajal en les seves recerques per la precisió i qualitat que té.

L’exposició d’objectes històrics de medicina es pot veure a l’Auditori del Campus Sant Cugat. Totes les peces procedeixen de la consulta mèdica que el Dr. Josep Argemí Lacoma (1883-1944) va tenir a Sabadell des de l’any 1907 fins al 1944. Després de la seva mort, el seu net es va fer càrrec de la col·lecció privada.

La donació s’ha formalitzat en el marc de l’acte d’homenatge al Dr. Jordi Cervós, primer rector de UIC Barcelona, amb motiu del primer aniversari de la seva defunció. Hi han estat presents el Dr. Alfonso Méndiz, rector de UIC Barcelona; el Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut; el Dr. Lluís Giner, degà de la Facultat d’Odontologia, i el Dr. Josep Argemí.
 

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)