14/12/2022

El Dr. Pere Vall pren possessió de la plaça de catedràtic

El divendres 9 de desembre el Dr. Pere Vall va prendre possessió de la plaça de catedràtic de l’Àrea d’Urbanisme de UIC Barcelona School of Architecture, al Saló de Graus.

La mesa estava formada pel Dr. Víctor Echarri, catedràtic i director de UIC Barcelona School of Architecture, com a president; la Dra. Anna Ribas, catedràtica del Departament de Geografia de la Universitat de Girona, i el Dr. Joaquim Sabaté, catedràtic del Departament d’Urbanisme de la Universitat Politècnica de Catalunya. A l’acte, també hi va assistir el rector de la Universitat, el Dr. Alfonso Méndiz. 

“Per a la nostra institució aquest acte parla de certa maduresa, tot i la nostra joventut, i parla del compromís d’un company que ha donat el millor de si mateix”, va afirmar Víctor Echarri a l’inici de l’acte. A continuació, Joaquim Sabaté va ser l’encarregat de fer la presentació dels mèrits (laudatio). “L’urbanisme es preocupa del benestar del territori  i dels seus habitants, de rehabilitar els paisatges, per aconseguir una vida més digna per als seus paisans. És la tasca d’un metge del territori”, va apuntar Sabaté. 

Pere Vall és doctor en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha estat professor agregat i director de l’Àrea d’Urbanisme i Ordenació del Territori i va ser director de UIC Barcelona School of Architecture entre 2013 i 2016. Compagina la docència i la recerca sobre identitat i paisatge contemporani. Ha treballat en el desenvolupament de bases metodològiques per a la coproducció de paisatges fluvials. Pere Vall va fer la defensa amb una ponència titulada “Matriu cívica i coproducció: introducció a un mètode”, i va incidir en la importància d’un urbanisme basat en l’acció comunitària que millori la qualitat de vida de la ciutadania. 

La presa de possessió de la plaça de catedràtic de Pere Vall, segons Anna Ribas, suposa el reconeixement d’una “llarga, dilatada i fructífera trajectòria, amb una recerca sempre rigorosa, compromesa, aplicable i acadèmica”. 

Amb la presa de possessió de Pere Vall ja són cinc els catedràtics que hi ha a UIC Barcelona School of Architecture: Víctor Echarri, Vicenç Sarrablo, Alberto T. Estévez, Josep Lluis i Ginovart, i Pere Vall.