03/06/2021

El professor Juan José Guardia participa en el I Congrés Internacional d’Etnografia de la Religió: Santuaris i Peregrinacions

El professor de la Facultat de Dret ha analitzat els reptes que tenen els països per integrar la llibertat religiosa dins les normes urbanístiques

El professor de la Facultat de Dret de UIC Barcelona Juan José Guardia ha participat en el VI Congrés Nacional i I Congrés Internacional d’Etnografia de la Religió: Santuaris i Peregrinacions, amb la conferència magistral: “La regulación urbanística de los lugares de culto: retos y oportunidades”.

Guardia ha exposat els desafiaments que tenen els països per integrar la dimensió  col·lectiva i institucional de la llibertat religiosa dins les ordenances urbanístiques a partir de l’exemple d’Espanya i la seva recerca sobre els equipaments urbanístics d’ús religiós a l’Estat. 

El congrés ha girat entorn a la història, festes, mites i rituals entorn dels santuaris i les peregrinacions, i el seu vincle amb el cicle agrícola, l’alimentació, la dansa i la música, així com la seva relació amb el territori i la identitat. També s’ha dialogat sobre santuaris i peregrinacions emergents en el context de globalització, sobre cartografia i infografia sagrada, sobre el turisme religiós i la mercantilització de la fe i sobre la regulació governamental, entre altres focus d’interès.

Entre els conferenciants principals, a més de Guardia, hi ha participat la Dra. Silvia Aulet Serrallonga, amb la ponència “Los santuarios como espacios sagrados: desafiando la adversidad”.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)