17/09/2021

El professor Manuel Flores participa en un llibre editat per l’OMS i l’OCDE

Amb un capítol en el qual analitza la necessitat de combatre les desigualtats regionals en matèria de dependència a Espanya

El professor de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials i investigador de l’Institut de Recerca en Avaluació i Polítiques Públiques de UIC Barcelona, Manuel Flores, ha participat en un llibre que ha editat l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) sobre diferents sistemes d’atenció a la dependència. Concretament, la publicació analitza els diferents models que tenen en l’actualitat països com Austràlia, França, el Japó, Corea del Sud, els Països Baixos, Suècia, Alemanya i Espanya.

Flores hi ha participat amb el capítol dedicat al cas espanyol, amb un estudi en el qual analitza la necessitat de combatre les desigualtats regionals en matèria de dependència a Espanya. El professor de la Facultat aborda la complexitat del funcionament del Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència (SAAD) des de la seva implementació el 2007 i les dificultats de finançament que ha tingut al llarg d’aquests anys, fet que ha comportat llistes d’espera llargues per a les persones dependents.

En el capítol, Flores assenyala els avanços que ha tingut el model d’atenció a la dependència espanyol i apunta els reptes als quals s’enfronta, tenint en compte que Espanya serà un dels països amb la població més envellida de l’OCDE segons indiquen les previsions.

 

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)