11/11/2020

El professor Xavier Baró reflexiona sobre la utilitat de la memòria històrica a partir de les transicions d’Espanya i Albània

El professor de la Facultat d’Humanitats de UIC Barcelona ha participat en el III Simposi Internacional sobre Literatura i Cultura Hispàniques organitzat per la Universitat de Tirana i les universitats d’Ankara i Istanbul.

El professor de la Facultat d’Humanitats de UIC Barcelona Xavier Baró ha participat en el III Simposi Internacional sobre Literatura i Cultura Hispàniques que ha organitzat la Universitat de Tirana i les universitats d’Ankara i Istanbul.

Baró ha presentat la ponència: “La memoria histórica, ¿una herramienta últil para asumir el pasado? Algunas reflexiones sobre los casos de España y Albania”, en la qual ha plantejat si la memòria històrica pot ser una eina útil per a la reconciliació a partir d’un estudi d’història comparada sobre les transicions d’Espanya i Albània. 

Més de quaranta experts dels Estats Units, Albània, Turquia, Sèrbia, Polònia i Espanya han participat en el Simposi, que s’ha celebrat de manera telemàtica tenint en compte el context d’alerta sanitària.