21/10/2022

“Els biomaterials tenen un paper terapèutic important en la regeneració de teixits”

Així ho ha mostrat Román Pérez, director del Bioengineering Institute of Technology i del Grau en Bioenginyeria de UIC Barcelona, en la seva intervenció com a ponent convidat en la 4a Conferència Internacional sobre Materials: Materials avançats i emergents

La trobada, que s’ha fet a Barcelona del 19 al 21 d’octubre, ha reunit figures de referència en el món acadèmic i de la indústria en l’àrea de l’enginyeria de materials. Entre els ponents convidats, s’hi troba l’investigador Román Pérez, director del Bioengineering Institute of Technology (BIT) de UIC Barcelona, que ha impartit una ponència sobre la importància dels biomaterials en la regeneració de teixits i l’aplicació terapèutica que tenen.

Sota el títol “Biomaterials terapèutics per a l’estimulació de la regeneració de teixits”, Román Pérez ha mostrat com “les bastides d’enginyeria tissular han exercit un paper decisiu en la reparació i regeneració d’una àmplia gamma de teixits, inclòs l’os.” “A diferència de les bastides convencionals, les bastides terapèutiques tenen un paper prometedor, ja que utilitzen una varietat d’accions biològiques que afavoreixen i desencadenen que les cèl·lules, especialment les cèl·lules mare, duguin a terme funcions terapèutiques rellevants”, ha explicat Pérez.

Al llarg de la seva intervenció, el director del Grau en Bioenginyeria de UIC Barcelona ha destacat els dissenys més notables de bastides terapèutiques que desencadenen funcions cel·lulars que beneficien la reparació i la regeneració de l’os. 

L’estudi de biomaterials que contribueixin a la regeneració de teixits és una de les principals línies de recerca en les quals treballa el grup d’investigadors del BIT. Les altres àrees de recerca que desenvolupen se centren en l’estudi de sistemes de distribució de biomolècules i cèl·lules, la teràpia cel·lular i la cerca de nous materials dentals que permetin millorar els implants dentals, entre d’altres.

La 4a Conferència Internacional sobre Materials: Materials avançats i emergents està impulsada per la prestigiosa revista científica Materials i, després de fer-se en línia en les tres edicions anteriors, enguany ha reunit de manera presencial tots els participants a la ciutat de Barcelona, on han pogut compartir coneixement i debatre sobre el present i el futur de l’enginyeria de materials.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)