18/05/2021

Els futurs comunicadors culminen la seva metamorfosi en la gala dels premis Imma

La Facultat de Ciències de la Comunicació de UIC Barcelona reconeix els millors projectes dels estudiants

D’estudiants a comunicadors, d’alumnes a professionals. La gala de l’11a edició dels premis Imma ha estat l’escenari en el qual ha culminat la metamorfosi de tots aquells joves àvids de coneixement que van entrar a la Facultat de Ciències de la Comunicació de UIC Barcelona fa gairebé quatre anys i que, progressivament, s’han anat transformant en professionals preparats per volar cap al món professional. El punt i final d’aquest gran canvi mereixia una celebració a l’alçada de les circumstàncies i els premis Imma, que organitzen cada any els estudiants de quart del Grau en Publicitat i Relacions Públiques per reconèixer els millors projectes dels alumnes de la Facultat, ha complert amb les expectatives.

Més de cinquanta estudiants i professionals del món de la comunicació s’han citat a l’Aula Magna de UIC Barcelona, tot i que l’acte també s’ha pogut seguir de manera telemàtica per complir amb les restriccions sanitàries. El rector de UIC Barcelona, Xavier Gil, i el degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació, Alfonso Méndiz, han encapçalat la representació institucional d’una gala que ha premiat els millors treballs de final de grau (TFG) de Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques.

Xavier Gil ha valorat “molt positivament” la posada en escena de la gala i ha volgut destacar el “rerefons ple de valors” de cada un dels projectes que s’hi han presentat. També ha volgut remarcar que la comunicació és fonamental en el context actual i que la futura generació té el repte de “tractar la informació amb honestedat”. Per la seva banda, Alfonso Méndiz, que ha lliurat el Premi Valors, ha emfatitzat el compromís dels estudiants “per millorar la societat a partir de la comunicació” i ha conclòs que tots els treballs demostren que “una comunicació que sumi i aporti una visió més humana també és possible”.

Els premiats de la gala

En la gala d’enguany s’ha premiat Rubén del Nogal (Premi al millor TFG de Periodisme); Guillem CarrerasSergio GonzálezYoel GonzálezNicolás KernerMax Schmid i Celia Soto (Premi al millor TFG de Comunicació Audiovisual); Amanda CazorlaMónica ConilleraSara Lozano i Ana Vila (Premi al millor TFG de Publicitat i Relacions Públiques); Xavier Blavia (Premi al millor TFG Acadèmic); Laura Porta (Premi Miscel·lània de Periodisme),  Laura CastroItziar FernándezAdrián Karpoukhine i Víctor Montilva (Premi Miscel·lània de Comunicació Audiovisual);  Pablo Pérdigo Edu Prats de Arquer (Premi Miscel·lània de Publicitat i Relacions Públiques) i Carlota Busquets, Gisela Estrenjer i Anna Escribano (Premi Valors).

Tots els projectes han estat avaluats per un jurat format per professionals del sector. Pel que fa als premis de Periodisme, el jurat ha estat format pel director de RTVE Catalunya i professor de la Facultat, Pere Buhigas; la periodista i actual directora del programa “Després del col·lapse” a Ràdio 4, Samanta Villar, i la periodista als Informatius de RTVE Catalunya, Macarena León. En Comunicació Audiovisual, la productora de Dos Soles Media, Àngels Masclans; la gestora de projectes, sòcia i cofundadora de Btcom, Carme Raventós, i la sòcia fundadora i directora de Malmo Pictures, Clàudia Maluenda, han reconegut els millors projectes. Quant a Publicitat i Relacions Públiques, els encarregats d’escollir els premiats han estat el soci i director executiu creatiu de Full Circle Karma i membre de la Junta del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya, Enric Nel·lo; la directora digital i d’operacions de La Machi - Comunicación para Buenas Causas, Llanos Meseguer, i la sòcia directora de 17Comunicación, Marta Salvat. Finalment, en la categoria de TFG Acadèmic, el jurat l’han integrat els professors de la Facultat Rebeca Pardo, José María Roura i Felipe Alonso.

Un any més, els estudiants del Grau en Arquitectura han contribuït amb el disseny del guardó que han rebut els projectes premiats en una gala presentada pels estudiants Ángela Descalzo i Pablo Pérdigo, patrocinada per Neobioclean i en la qual hi ha col·laborat Artós Sports Club.

Els Premis Imma van néixer el 2009 amb un caràcter festiu per reconèixer i premiar els millors treballs de final de grau de Comunicació Audiovisual, i des de l’any 2018 premia els TFG de tots els estudis de la Facultat (Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques), així com altres projectes que fan els alumnes al llarg del curs.