16/03/2023

Els secrets de l’entrevista professional i les claus de l’entrada al món laboral

Alumnes dels darrers cursos de diferents graus del Campus Barcelona han tingut l’ocasió d‘abordar els desafiaments a què s’enfrontaran en l’entrada al món laboral, a càrrec de tres experts en selecció de personal. Els tres convidats de la taula rodona, organitzada per Alumni & Careers, han compartit la seva experiència i han donat consells sobre com preparar-se per al futur

Amb el títol “Mercat laboral: tendències actuals i impacte en l’ocupabilitat dels acabats de graduar”, el col·loqui ha reunit tres professionals del món empresarial. En aquesta ocasió, els ponents, moderats per Marta Mas, degana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials, van ser l’alumni Mónica Mosser (Dret 2016), advocada i cercatalents a IurisTalent; Genís Olivé, Manager Consultant a PageGroup; i Maite Poyos, Audit & Assurance de Talent Leader a Deloitte.

Entre altres qüestions, els experts van parlar de la importància de la passió i la paciència a l’experiència laboral; i van donar algunes claus per poder destacar en un procés de selecció. A més a més, els ponents van posar en valor l’actitud com a factor diferencial per entrar en una empresa i van remarcar la clara importància, avui, de les anomenades habilitats emocionals (soft skills), o van parlar de les noves dinàmiques empresarials que la pandèmia ha establert i que sens dubte han vingut per quedar-se.

D’altra banda, els convidats a la taula van parlar sobre la immediatesa de la societat actual i van animar els oients a adoptar una visió més objectiva i a llarg termini sobre les seves oportunitats laborals. “La clau de l’èxit —va dir Maite Poyos— és la bidireccionalitat entre allò personal i els valors de l’organització”.

Al final de la seva exposició, es va obrir un torn de preguntes. La pausa per al cafè, moment de l’anomenat networking, va posar punt final a la sessió.

Aquesta sessió s’emmarca en una sèrie de sessions organitzades per Alumni & Careers de UIC Barcelona, per als dos campus de la Universitat.