25/11/2021

Es publica una obra pòstuma de Carlos Pujol en la qual fa una sàtira de la imatge romàntica de l’escriptor

Editat per Teresa Vallès-Botey, es tracta d’un recull de relats breus que es publica amb motiu del 10è aniversari de la mort de l’autor

El llegat del poeta, novel·lista, assagista, crític i traductor Carlos Pujol continua viu una dècada després de la seva mort. L’editorial Comares ha publicat en la prestigiosa col·lecció La Veleta Los ficticios, un recull de relats breus que tenen com a fil conductor la sàtira de la imatge de l’escriptor i dels tòpics de l’escriptor romàntic. Editat per Teresa Vallès, directora del grup de recerca Carlos Pujol, Literatura i Humanisme (2017 SGR 383), el llibre és una reflexió irònica sobre l’espectacle de la vanitat humana que empresona poetes, novel·listes, crítics i editors.  

En el pròleg de Los ficticios, l’editora destaca la cura que té l’autor de l’estil dels relats: “Utilitza una prosa elegant i depurada, d’estudiada naturalitat i ritme vertiginós en els diàlegs” i conclou que “no hi ha dubte que Carlos Pujol es va divertir escrivint aquest llibre i ha arribat el moment d’acceptar la seva invitació per acompanyar el seu gaudiment amb el nostre”.

El text inèdit d’aquesta obra pòstuma, que s’ha publicat amb motiu del 10è aniversari de la mort de l’autor, es troba al Fons Personal Carlos Pujol de UIC Barcelona. Ara, a més a més, la Universitat Internacional de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra han impulsat unes jornades d’homenatge per recordar la seva figura i reivindicar el seu llegat que tindran lloc el 16 de desembre a UIC Barcelona  i el 21 de gener a la UPF.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)