25/01/2022

Estudiants d’Arquitectura podran cursar fins a un any dels seus estudis al Korea University College of Engineering

UIC Barcelona School of Architecture acaba de signar un conveni d’intercanvi amb la universitat coreana del qual podran beneficiar-se fins a quatre alumnes per curs acadèmic

UIC Barcelona School of Architecture i el Korea University College of Engineering acaben de signar un conveni d’intercanvi que permetrà a alumnes del Grau d’Arquitectura cursar fins a un any acadèmic complet a la universitat coreana.

L’acord fixa un màxim de dos alumnes per semestre (quatre per curs acadèmic) que podran beneficiar-se del programa d’intercanvi. En cas que el nombre de places sol·licitades per curs no superi el límit de quatre, els estudiants beneficiaris podran estendre el seu intercanvi per un període màxim d’un curs acadèmic. Es tracta d’un conveni a dues bandes que, per tant, permetrà a estudiants de la universitat coreana fer un intercanvi internacional a la nostra universitat sota les mateixes condicions.

El conveni va ser signat pel rector Alfonso Méndiz, en representació de UIC Barcelona, i per Yongchan Kim, degà del Korea University College of Engineering. En la signatura de l’acord, hi van participar, a més a més, la subdirectora de Relacions Internacionals de UIC Barcelona School of Architecture, Carmen Mendoza-Arroyo, i la professora Maria Isabel Gabarró així com Daniel Oh, degà de Smarts Cities del Korea University College of Engineering.

“La internacionalització a través de convenis de mobilitat amb universitats com la de Corea contribueix a diversificar i a millorar l’entorn d’aprenentatge de l’alumnat ja que té el potencial de canviar les seves vides i, en última instància, produir graduats amb coneixements internacionals i sensibilitat intercultural”, explica Carmen Mendoza-Arroyo.

“Aquest conveni de col·laboració amplia el radi d’acció formativa de la nostra escola en l’àmbit de les Smart Cities i, al seu torn, el fet de poder acollir estudiants coreans a les nostres aules permetrà un flux enriquidor entre les tendències de pensament arquitectònic occidentals i orientals”, afirma Maria Isabel Gabarró.

El Korea University College of Engineering figura, actualment, entre les 50 millors facultats d’enginyeria del món. Fundat el 1962, té per objectiu formar líders en el camp de la ciència i de l’enginyeria. En aquests anys, han passat per les seves aules més de 30.000 graduats.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)