07/05/2021

Experts de diversos àmbits aborden en unes jornades virtuals la qualitat de l’aire en espais interiors

L’esdeveniment, organitzat per la Societat Catalana d’Arquitectura i Salut de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, està codirigit pel professor Jordi Roviras

El 3 de maig passat va tenir lloc, en format en línia, l’obertura de les “Jornades sobre qualitat de l’aire interior”, organitzades per la Societat Catalana d’Arquitectura i Salut de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. Les jornades, que tenen un caràcter interdisciplinari, estan codirigides pel professor de UIC Barcelona School of Architecture Jordi Roviras i pretenen aprofundir en conceptes relacionats amb la millora de la qualitat de l’aire a l’interior dels edificis per millorar la salut de les persones.

“Se’ns comença a conèixer com la indoor generation perquè passem molt temps en espais interiors. L’Organització Mundial de la Salut fa anys que alerta que els espais interiors estan entre cinc i deu vegades més contaminats que els espais exteriors. Si una cosa positiva ha tingut la pandèmia ha estat que ha accelerat la sensibilització en relació amb la qualitat de l’aire interior”, explica Jordi Roviras.

Les jornades consten de sis sessions, des de principis de maig fins a principis de juny, en les quals experts de l’àmbit científic i de l’arquitectura abordaran els factors biològics, químics i físics que condicionen la qualitat de l’aire en els interiors. Entre ells, hi figuren Elisabet Silvestre, experta en Biologia Humana, Bioconstrucció i Biohabitabilitat; Sílvia Gómez, fundadora de l’empresa emergent Sens Solutions; Carmen Ruíz Martín, directora mèdica d’Hospital Verd; Sonia Hernández-Montaño, fundadora d’Arquitectura Sana; Marcos Blay, de Zonair 3D; Miguel Ángel Mena, de Dileka; Guim Castrillo, de S&P; José Manuel Díaz, de Mitsubishi; María Marín, d’Airlite, i Ricard Santamaria i Eulàlia Figuerola, d’H.A.U.S. Healthy Buildings S.L.