25/03/2021

Investigadors de l’àrea de Periodòncia reben una beca de l’Oral Reconstruction Foundation

Aquesta dotació anirà destinada a fer un estudi clínic per comparar el comportament de biomaterials utilitzats en la reconstrucció de teixits tous al voltant d’implants dentals

El grup de recerca de l’àrea de Periodòncia liderat pel Dr. Andrés Pascual, director del Màster en Periodòncia de UIC Barcelona, ha rebut la beca de l’Oral Reconstruction Foundation per dur a terme un estudi clínic en l’àmbit de la implantologia, que es desenvoluparà a la Clínica Universitària d’Odontologia de la Universitat.

Sota el títol “Behavioural comparison of three different graft materials to increase soft tissue thick-neck around dental implants in terms of volume gain and stability over time: A randomized controlled clinical trial”, el treball pretén comparar el comportament de biomaterials utilitzats en la reconstrucció de teixits tous al voltant d’implants dentals. “Volem conèixer si les seves característiques són comparables als teixits propis de l’individu”, expliquen els autors, “és un dubte que cada dia té més valor entre els clínics”.

L’equip de recerca està format pel Dr. Andrés Pascual i els doctors Ramón Pons, Cristina Vallès i José Nart. “Sens dubte, rebre aquesta beca representa un motiu d’orgull personal”, assegura Pascual, “aquesta oportunitat suposa el reconeixement del nostre treball al llarg dels vint anys d’història del màster”.

La beca de l’Oral Reconstruction Foundation té com a objectiu fomentar el coneixement científic en el camp de la implantologia oral i el benefici que aporta al benestar de la vida dels pacients.