11/01/2022

Investigadors de UIC Barcelona desenvolupen un sistema de generació de bioelectricitat renovable a partir de microalgues

En la recerca, recollida en el llibre Sustainable Engineering Technologies and Architectures, hi han participat els professors Alberto T. Estévez i Yomna K. Abdullah

Investigadors de UIC Barcelona School of Architecture han desenvolupat un sistema de bioelectricitat autosuficient i multiescala per a ús arquitectònic i urbà basat en la utilització de microalgues com a font d’energia renovable. La recerca es va desenvolupar dins del taller “BioLAB: Bioreactors and Cells” del Màster en Arquitectura Biodigital i ha estat liderada pel director del màster, Alberto T. Estévez, la professora Yomna K. Abdullah i pels estudiants Abd Al Qader Jaafari i Victoria Roznowski.

Els resultats de la recerca, titulada “Self-Sufficient Bioelectricity Systems in Architecture: Employing Spirulina Platensis in Photosynthetic Microbial Fuel Cells for the Generation of Domestic and Urban Bio-Electricity through a Diffusion-Limited Aggregation Pattern”, han estat recollits en el llibre Sustainable Engineering Technologies and Architectures, publicat recentment per l’editorial AIP Publishing Books.

“Aquest sistema empra una cel·la de combustible microbiana de fotosíntesi (PMFC) que utilitza spirulina platensis per a la generació de bioelectricitat renovable”, expliquen els investigadors, que han desenvolupat un prototip de la biobateria mitjançant tècniques d’impressió 3D. El prototip de biobateria va arribar a un voltatge màxim de circuit obert de 0,81 volts i va mantenir el seu rendiment durant 14 dies sense necessitat de recàrrega. Els investigadors, al seu torn, han dissenyat una metodologia amb la finalitat d’ampliar el sistema i agregar-la per a l’aplicació en els àmbits urbà i arquitectònic.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)