18/12/2020

La campanya solidària de recollida d’aliments de UIC Barcelona ajuda 270 famílies desfavorides

S’han recollit un total de 140 caixes plenes d’aliments donats als campus de la Universitat i la campanya ha batut rècords en nombre de voluntaris

Més de 97.000 persones tindran dificultats per comprar aliments aquest Nadal, segons indiquen dades oficials de Càritas Diocesana de Barcelona. Tenint en compte aquesta xifra tan preocupant —a la qual se suma la situació actual de crisi sanitària originada per la COVID-19— UIC Barcelona ha posat en marxa la campanya de recollida d’aliments “Porta el Nadal més enllà”.

Es tracta d’una iniciativa solidària que la Universitat, en concret el Servei d’Universitaris Solidaris, ha promogut entre la comunitat durant dues setmanes i que ha aconseguit la involucració d’estudiants, docents i personal d’administració i serveis.

Entre els dies 22 de novembre i 4 de desembre, membres de UIC Barcelona van tenir l’oportunitat de participar en la campanya i donar algun tipus d’aliment (pots de cigrons, llaunes de préssec, galetes, torrons, etc.), una aportació que ha estat de gran ajuda per a famílies necessitades.

En aquest sentit, la Universitat va habilitar espais amb caixes en tots dos campus per dipositar-hi els aliments. A més a més, i a causa de les circumstàncies actuals, també es va oferir la possibilitat d’enviar per correu els aliments directament a la Universitat i es van organitzar punts de recollida externs a la institució per on diferents voluntaris de UIC Barcelona van passar a recollir els lots de menjar donats.

La campanya solidària “Porta el Nadal més enllà” ha resultat ser tot un èxit i ha aconseguit reunir 140 caixes plenes d’aliments. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de 69 alumnes voluntaris, que s’han ofert a organitzar punts de recollida entre els seus afins; també han confeccionat un total de 250 lots de menjar i s’han posat a la disposició de l’Associació Social Montalegre (ASM) per ajudar a lliurar els lots de menjar a les famílies més desfavorides del barri del Raval de Barcelona.

Els resultats de la recollida d’aliments es tradueixen en un total de 270 llars que han rebut aliments donats per membres de UIC Barcelona.