11/02/2022

La consellera Geis remarca el seu compromís amb el talent femení en la visita als campus de UIC Barcelona

La consellera, acompanyada del rector, ha començat la visita al Campus Sant Cugat, on ha pogut conèixer de primera mà la recerca que s’hi realitza, així com les innovadores instal·lacions que el conformen, i ha finalitzat la visita al Campus Barcelona 

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha visitat aquest matí el Campus Sant Cugat de UIC Barcelona, acompanyada del rector, el Dr. Alfonso Méndiz, i durant diversos punts del recorregut, també amb la presència dels tres degans de les facultats que acull el Campus: el Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut; el Dr. Lluís Giner, degà de la Facultat d’Odontologia, i la Dra. Esther Jiménez, degana de la Facultat de Ciències de l’Educació.

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, la consellera ha pogut conèixer de primera mà la recerca que es realitza a la Universitat, així com les innovadores instal·lacions que conformen els campus, dissenyats per respondre a una recerca, docència i transferència de coneixement de qualitat. 

Al llarg del recorregut, Geis ha visitat els principals espais de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, de la Facultat d’Odontologia i de la Facultat de Ciències de l’Educació. El Dr. Lluís Giner, degà de la Facultat d’Odontologia, ha estat l’encarregat d’ensenyar la Clínica Universitària d’Odontologia, que disposa de més de 88 boxs dotats de les últimes tecnologies i que atén més de 82.000 visites anuals. Seguidament, la comitiva ha pogut veure les noves aules de la Facultat de Ciències de l’Educació, acompanyats per la Dra. Esther Jiménez, degana de la Facultat i vicerectora de Comunitat Universitària. 

La visita ha continuat a Support – Clínica Universitària de Psicologia i Psiquiatria, on els alumnes del Grau en Psicologia fan formació pràctica des del primer curs. Tot seguit, el Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, ha mostrat a la consellera el Centre Integral de Simulació Avançada, un dels espais més destacats del Campus. Es tracta de 1.000 m2 que reprodueixen els entorns de tots els nivells assistencials: atenció primària, hospitalària, sociosanitària i salut mental.

Posteriorment, la comitiva ha visitat els laboratoris de Ciències Biomèdiques i de Bioenginyeria, on han conegut les principals línies de recerca que desenvolupen les dues àrees. La visita al Campus Sant Cugat ha finalitzat a les instal·lacions de la clínica Cuides UIC Barcelona.

Del Campus Sant Cugat, la visita institucional s’ha traslladat al Campus Barcelona, on el director de UIC Barcelona School of Architecture i les quatre deganes de les facultats del Campus Barcelona (la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials, la Facultat de Dret, la Facultat de Ciències de la Comunicació i la Facultat d’Humanitats) han rebut la consellera Geis. 

Durant la visita, que s’ha escaigut en el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, la consellera ha pogut corroborar la presència de les dones a UIC Barcelona, que té un 63,5 % d’alumnat femení de grau i postgrau (curs 2020-2021). Pel que fa al personal docent i investigador, UIC Barcelona té un 51 % d’investigadores que desenvolupen la seva carrera professional i participen en grups de recerca d’àmbits com les Ciències Socials i Jurídiques (69 %), les Ciències de la Salut (57 %), les Arts i les Humanitats (50 %) i les Enginyeries i  Arquitectura (26 %). A aquestes dades, s’hi sumen els projectes competitius de recerca liderats per dones, en un 56 %. I pel que fa a la Junta de Govern de UIC Barcelona, hi ha paritat; i dels quatre vicerectorats, dos estan liderats per dones.

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha subratllat durant la visita als campus de UIC Barcelona que, tot i disposar d’un sistema de coneixement d’excel·lència, és necessari que “les dones investigadores hi estiguin representades a l’altura del que suposen per a la societat”. En aquest sentit, ha reiterat que des del Departament de Recerca i Universitats, en coordinació amb els centres de recerca i les universitats, “treballarem sense descans per fer-ho possible, per facilitar que aquest talent pugui desplegar-se”. 
 

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)