08/11/2022

La Facultat d’Humanitats inaugura una nova edició del cicle de conferències amb Cases Singulars

Amb la ponència “L’urbanisme a Barcelona: passat, present i futur”, UIC Barcelona torna a celebrar el dia mundial de l’urbanisme amb l’objectiu de reflexionar sobre la problemàtica de les ciutats en la nostra societat

La Facultat d’Humanitats de UIC Barcelona va celebrar el Dia Mundial de l’Urbanisme amb la conferència “L’urbanisme a Barcelona: passat, present i futur”, que es va dur a terme el mateix 8 de novembre, en format presencial i en línia, amb la col·laboració del projecte Cases Singulars, encetant així, un curs més, un nou cicle de conferències.

L’edició d’enguany va estar inaugurada pel Dr. Alberto Estévez, professor de UIC Barcelona School of Architecture, que va donar peu a les ponències sobre el projecte de la Barcelona de Cerdà i com es va implementar a la ciutat. La memòria dedicada a l’urbanisme de Barcelona va donar motiu a un debat interactiu sobre les noves actualitzacions urbanístiques, que van replantejar una nova organització de la ciutat barcelonina.

Durant la jornada també es va dur a terme una comparativa entre les llums i les ombres de la ciutat actual, des de diferents models urbans al llarg dels segles: la ciutat funcional de Le Corbusier, la ciutat vertical de Hilberseimer, la ciutat olímpica de Bohigas, la smart city i la biodigital city.

El cicle va finalitzar amb unes propostes atractives sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible establerts per les Nacions Unides en els últims anys, per tal d’aconseguir una Barcelona capaç de resoldre problemes mediambientals i socials.
Pots tornar a veure la conferència al canal de YouTube de la Universitat.