18/10/2022

La Fundació “la Caixa” reafirma el seu compromís amb la Clínica Cuides UIC Barcelona i contribueix a millorar-ne les instal·lacions

El conveni de col·laboració entre totes dues entitats ajudarà a desenvolupar un software específic per a teràpies de tercera generació

UIC Barcelona i la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, han signat un acord de col·laboració per millorar les instal·lacions de la Clínica Cuides UIC Barcelona, que augmentarà la qualitat dels serveis que ofereix als pacients. La signatura s’ha formalitzat al Campus Barcelona de la Universitat, amb la presència del rector de UIC Barcelona, el Dr. Alfonso Méndiz, i la directora del Centre d’Institucions de la Direcció Territorial de Barcelona de CaixaBank, Patricia Trillo.

Amb aquest nou conveni, la Fundació “la Caixa” farà possible l’adquisició de diferents recursos tecnològics i materials que permetran a l’equip de professionals de Cuides UIC Barcelona oferir als pacients una atenció encara més personalitzada. Concretament, contribuirà al desenvolupament d’un software específic que permet aplicar teràpies de tercera generació, com la realitat virtual, gràcies a les quals tant pacients com familiars poden desconnectar de l’entorn hospitalari i evadir-se en ambients que els proporcionin calma i serenitat. 

Així mateix, la col·laboració entre totes dues entitats també permetrà dotar la Clínica dels materials necessaris per dur a terme fisioteràpia específica per a cures pal·liatives, millorar les instal·lacions del bany terapèutic i, finalment, incorporar a l’equip humà un terapeuta ocupacional que s’encarregarà d’elaborar programes de tractament personalitzats. D’aquesta manera, la Fundació “la Caixa” suma aquesta col·laboració a la donació realitzada el curs passat per fer realitat la sala sensorial de la Clínica.
 

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)