22/05/2024

La Fundació Nemesio Díez dona suport al projecte UIC Barcelona i aposta pel talent i la igualtat d’oportunitats en Medicina

Les Beques d’Excel·lència Acadèmica de Medicina (BEA) Fundació Nemesio Díez se sumen al programa de beques i ajudes de UIC Barcelona a favor de l’excel·lència acadèmica i professional.

Diversos membres de la Fundació Nemesio Díez van visitar el dimarts 21 de maig la Universitat en el marc del conveni de col·laboració signat recentment entre totes dues institucions, mitjançant el qual es reforça el programa de Beques d’Excel·lència Acadèmica de la Universitat destinades a fomentar l’accés a l’educació a tots els estudiants amb talent. En concret, aquesta nova beca reverteix en els estudis de Medicina de UIC Barcelona.

Les Beques d’Excel·lència Acadèmica de Medicina (BEA) que concedeix la Fundació Nemesio Díez estan dirigides a alumnes de nou ingrés que han finalitzat el batxillerat amb una nota mitjana de matrícula d’honor i desitgen estudiar el grau en Medicina a UIC Barcelona. Aquestes beques no només cobreixen el 100 % de la matrícula del primer curs, sinó també fins al 80 % de la matrícula a partir del segon curs, sempre que l’estudiant mantingui un excel·lent rendiment acadèmic. En total, s’atorgaran 24 beques al llarg dels pròxims 6 anys.

Virginia Fábregas Bernar, directora de Projectes de la Fundació Nemesio Díez; Natalia Lorenzo i María Biagosch Fernández-Cernuda, totes dues coordinadores de projectes de la Fundació, acompanyades pel Dr. Albert Balaguer, professor i exdegà de la Facultat de Medicina de UIC Barcelona (2008-2023); Juan Pablo Garrido, director de Desenvolupament Corporatiu, i Umberto Bini, responsable d’Aliances Corporatives, han visitat els dos campus de la Universitat i han pogut conèixer el projecte de primera mà.

Durant la visita al Campus Sant Cugat, on s’imparteix el grau de Medicina, Fábregas ha evidenciat que la Fundació Nemesio Díez comparteix missió amb UIC Barcelona, per la qual cosa ha manifestat : “Estem encantades de donar suport amb aquestes noves beques a futurs metges amb valors i amb vocació de servei”.

Les representants de la Fundació Nemesio Díez han pogut conèixer també el Centre Integral de Simulació Avançada (CISA), així com Cuides UIC Barcelona, la Clínica Universitària de Suport en Malalties Avançades i Cures Pal·liatives. En aquest context, Fábregas ha elogiat la tasca que es desenvolupa en aquestes instal·lacions, ja que des d’aquestes “es fomenta la pràctica clínica” i l’“esperit crític dels estudiants”, i es realitza un acompanyament integral a la persona. “Des de la Fundació ens sentim molt identificats amb aquest projecte ja que també impulsem iniciatives vinculades amb l’acompanyament integral de la persona, posant el focus no només en la cura física sinó també en l’aspecte espiritual, psicològic o emocional”, ha detallat.

Per la seva banda, el director de Desenvolupament Corporatiu de UIC Barcelona, Juan Pablo Garrido, ha valorat positivament aquesta col·laboració amb la Fundació Nemesio Díez, que promou la igualtat d’oportunitats entre joves que volen perseguir la vocació mèdica. “Agraïm la generosa col·laboració de la Fundació, que ens permetrà atraure el millor talent per a Medicina”, ha declarat.

La Beca d’Excel·lència Acadèmica de Medicina (BEA) Fundació Nemesio Díez formarà part del programa de beques i ajudes de UIC Barcelona, dotat amb prop de sis milions i mig d’euros en beques i ajudes per a l’estudiant (dades corresponents al curs 2021-2022). Aquest programa impulsa el compromís social, fomenta el talent i promou l’accés a l’educació de tothom, eix motor per a una societat millor.