30/03/2022

La Fundació Paliaclinic col·labora amb el programa de voluntariat de Cuides UIC Barcelona

L’equip d’atenció psicosocial (EAPS) de la clínica universitària serà l’encarregat de coordinar la iniciativa de l’acompanyament als pacients i les seves famílies per part dels voluntaris de la Fundació Paliaclinic 

UIC Barcelona i la Fundació Paliaclinic, centrada a acompanyar i donar suport a les persones que es troben en l’etapa final de la vida i a les seves famílies, han signat un acord de col·laboració mitjançant el qual els voluntaris de la Fundació uniran els seus serveis a l’EAPS Cuides UIC Barcelona per donar suport als pacients de la clínica Cuides UIC Barcelona

Per a UIC Barcelona i Fundació Paliaclinic és fonamental donar resposta a les necessitats de les persones amb malalties oncològiques o avançades, tant en l’àmbit hospitalari com fora d’aquest, oferint suport perquè tant els pacients com les seves famílies puguin viure el procés final de la malaltia d’una manera digna.

Per aquest motiu, totes dues entitats han unit els seus recursos i experiència en les cures pal·liatives per oferir aquest acompanyament a través del seu programa de voluntariat. Concretament, els voluntaris i les voluntàries de la Fundació Paliaclinic faran tasques d’acompanyament a les persones en situació de malaltia avançada o en l’etapa final de la vida que estan ingressades a la Clínica, i a aquelles que reben l’atenció al seu domicili. L’EAPS Cuides UIC Barcelona, que forma part de la xarxa d’Equips d’Atenció Psicosocial de la Fundació La Caixa, serà l’encarregat d’integrar i coordinar aquesta iniciativa.

En la signatura del conveni, hi han participat el Dr. Alfonso Méndiz, rector de UIC Barcelona, i el Dr. Joan Carles Trallero, president de la Fundació Paliaclinic.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)