23/09/2016

La Universitat de Califòrnia, a Berkeley, estreny els llaços de col·laboració a UIC Barcelona

Dos alts càrrecs de la Universitat de Califòrnia, a Berkeley, Darin Menlove i Richard Russo, van visitar UIC Barcelona el dilluns 20 i el dimarts 21 de setembre per reafirmar la col·laboració que van establir, mitjançant conveni, ambdues institucions el curs passat. Van ser rebuts pel rector, el Dr. Xavier Gil; per la directora de Relacions Internacionals, Isabel Pera; pel vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat, el Dr. Jaume Armengou, així com per representants de les vuit facultats de la Universitat.

Durant la visita —dilluns, al Campus Barcelona i dimarts, al Campus Sant Cugat— els responsables de la Summer School van poder conèixer no només les instal·lacions de tots dos campus, sinó també alumnes interessats a participar aquest estiu en els cursos, i fins i tot van poder entrevistar-s’hi. També es van reunir amb les facultats per estudiar fórmules que potenciïn al màxim aquesta col·laboració.

UIC Barcelona va signar al gener el conveni amb Berkeley per potenciar que els alumnes participin de la Summer School, per mitjà de la convalidació de crèdits de les titulacions. Sis alumnes han anat aquest estiu a Berkeley i l’experiència ha estat tot un èxit, segons totes dues parts.

Quan la reconeguda Universitat de Califòrnia es va mostrar interessada a rebre els alumnes de la nostra universitat,​​ UIC Barcelona es va convertir en el primer partner que té a Espanya per a la seva Summer School, d’entre els més de setanta que té al món.

El conveni per a la Summer School es va aplicar el curs passat als alumnes de les facultats d’Humanitats, Dret, Comunicació i la School of Architecture. Aquest curs es farà extensiu, també, a les facultats de Medicina i Ciències de la Salut i a la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials.

L’assistència a la Summer School de Berkeley es reconeix a UIC Barcelona amb crèdits propis de les titulacions de les facultats. Els alumnes interessats a assistir-hi han d’acreditar un nivell d’anglès equivalent al Certificate of Advanced English (CAE) i poden gestionar la sol·licitud a través de l’àrea internacional de la seva facultat. La durada dels cursos és d’entre 6 i 12 setmanes i es fan entre maig i agost.