17/11/2022

La Universitat destil·la solidaritat en la sisena edició del UIC Social Day

Amb la participació d’una desena d’entitats socials, tota la comunitat universitària va viure, a tots dos campus, una jornada de voluntariat

La sisena edició del Social Day de UIC Barcelona va tenir lloc ahir, 16 de novembre, al Campus Barcelona i al Campus Sant Cugat, amb l’objectiu de continuar acostant el voluntariat a tota la comunitat universitària, i s’ha convertit en l’esdeveniment solidari més significatiu del curs acadèmic.

En aquesta edició, hi van participar un total de deu ONG locals que van apropar alumnat, professorat i personal de la Universitat al món social i al voluntariat de proximitat. Com a novetat, el Social Day d’enguany s’ha celebrat el mes de novembre, en lloc del març, com s’havia fet anys enrere, i s’ha donat a la jornada un aire nadalenc: “És una campanya de sensibilització per donar a conèixer les entitats socials amb les quals col·laborem al llarg de tot l’any, i avançant el Social Day hem aconseguit que molts més alumnes s’apuntin als voluntariats de tot el curs que impulsem des del Servei d'Universitaris Solidaris”, explicaven Micaela Infiesta i Dani Bonsfills, responsables del servei.

Fer calendaris d’advent per a infants amb discapacitat, la posada en marxa de la recollida d’aliments nadalencs per a famílies en situació desfavorable o escriure postals de Nadal per a persones que viuen en residències de persones grans van ser algunes de les accions proposades durant el dia. Amb més de 400 participants registrats i molts d’altres més que es van acostar a participar-hi sense registrar-s’hi, el Social Day va aconseguir complir en poques hores totes les missions solidàries que es proposaven per al dia.

Les diferents accions en benefici d’entitats locals van tenir el suport de les empreses Amici Miei Produccions, Disgo S.L i Eurest, i es van centrar a ajudar infants amb discapacitat auditiva, nens i nenes en risc d’exclusió social, famílies migrants o en situació desfavorable, persones amb discapacitat, persones grans i persones sense llar. Totes les accions socials en benefici d’entitats locals van finalitzar ahir en el marc del UIC Social Day, exceptuant la recollida d’aliments, que es mantindrà activa durant les pròximes setmanes per mitjà de les caixes que s’han instal·lat a l’entrada de l’edifici Beta del Campus Barcelona i al vestíbul d’entrada del Campus Sant Cugat.