15/10/2021

L’advocada i alumni Montserrat Trapé apadrina la graduació de la Facultat de Dret

Va oferir una lliçó magistral centrada en la importància de saber adaptar-se als canvis

Després d’uns mesos sense trepitjar el Campus Barcelona de la Universitat, els alumnes del Grau en Dret, del Màster Universitari en Advocacia i del Postgrau en Compliance i Ciberseguretat de la promoció 2020-2021 van tornar a UIC Barcelona per graduar-se divendres passat, 1 d’octubre.  

La lliçó magistral va ser a càrrec de Montserrat Trapé, consellera de Criteria Caixa i alumni de la Universitat, que va centrar el seu discurs en els reptes que hauran de superar els graduats per adaptar-se a un món global en constant canvi i amb les fronteres cada vegada més difoses. “Hem passat de la cultura de l’estabilitat a la de l’adaptabilitat, de manera que o us avanceu als canvis o els canvis us avançaran”, va remarcar Trapé, que va afegir que la voràgine de la immediatesa no hauria d’impedir “aixecar la mirada, fugir de la banalitat i defensar la capacitat d’aprofundir, així com atendre els temes principals de la vida”. 

L’advocada també va reivindicar la importància que tenen i tindran els professionals del món jurídic per “influir en la societat i fer que el món, que cada vegada és més polític i unívoc, no sigui més injust”. Finalment, va instar els graduats a ser valents i lluitar per la seva bona sort: “Heu de creure fermament que el treball i la recuperació del valor de l’esforç són les millors eines per al vostre futur”. 

Després, el president de l’agrupació Alumni, José Ignacio Parellada, va oferir unes paraules als recent graduats: “No us canseu de defensar mai la llibertat i la justícia, cada dia, també per a les qüestions menys transcendentals”. A més a més, va destacar la importància de seguir d’una manera activa en contacte amb la Universitat també durant la carrera professional. 

Per acabar, després del lliurament de beques i els discursos dels delegats de la promoció, la degana de la Facultat de Dret, Pilar Fernández Bozal, va tancar l’acte repassant el recorregut dels estudiants durant aquests anys tant dins com fora de les aules. Fernández Bozal va cloure l’acte interpel·lant els graduats: “Marxeu com a arquitectes de la societat, defensors d’ideals i dels drets dels ciutadans, a través de l’exercici d’una de les professions més boniques que existeixen". 

Promoció Dret 2020-2021

Graduacio

Promoció Màster Universitari en Advocacia 2020-2021

mua

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)