22/11/2022

L’arquitecta Carmen Andriani imparteix una conferència sobre la regeneració urbana a UIC Barcelona

Carmen Andriani, arquitecta i professora titular de Projectes i Urbanisme a la Universitat de Gènova, va impartir la conferència “Regeneration of the existing. Border Heritage” el 10 de novembre a UIC Barcelona. Durant la conferència, la professora va analitzar la regeneració costanera, mostrant alguns dels projectes desenvolupats durant el Costal Design Lab, laboratori permanent del màster d’Arquitectura, impulsat i dirigit per Carmen Andriani des de 2014.

La benvinguda va ser a càrrec dels professors Juan Trias de Bes i Felipe Pich-Aguilera, que van agrair a Andriani la participació i van explicar breument la seva experiència professional.

La recerca de Coastal Design s’ha centrat en les ciutats pròximes al litoral. “La frontera és un espai intermedi entre dues condicions per naturalesa incertes, obertes a diferents interpretacions, lloc de possibilitats i innovació. La vora o llindar podria ser un lloc d’innovacions. En àrees densament poblades els marges representen confrontació”, va apuntar l’experta.

El 2022/2023, Coastal Design Lab#9 desenvoluparà el projecte “IL CAMPUS E LA COSTA. Living&Working”, al Campus Universitari de Savona (Itàlia), en el qual abordarà la remodelació de les àrees públiques externes, l’ampliació d’alguns edificis mitjançant la inclusió de funcions residencials per a estudiants i un alberg, així com el disseny dels espais entre el campus i la ciutat.

Aquesta conferència s’emmarca en el context del curs de Projectes de quart d’Arquitectura, en què enguany els estudiants estan treballant en un nou campus urbà (emergent) al barri de Sarrià. El títol és “La Città Invisibili. Emerging Urban Campus”. Durant el segon semestre, els estudiants de quart de UIC Barcelona School of Architecture tindran l’oportunitat d’assistir a la Universitat de Gènova.