16/11/2022

Laura Ferrero, escriptora: “Fracassar és quedar-te amb una vida que no vols”

L’escriptora imparteix una conferència a la Facultat d’Humanitats sobre la representació literària de la sensació de fracàs personal, en el marc del seu relat “Cuídate”, del llibre Piscinas vacías

L’escriptora, guionista i periodista Laura Ferrero (Barcelona, 1984) va participar el 9 de novembre en una trobada amb els alumnes de la Facultat d’Humanitats que cursen l’assignatura de Literatura Comparada, impartida per la Dra. Teresa Vallès. 

La conversa va abordar el tema de la representació literària de la sensació de fracàs personal, que Ferrero tracta en relats com “Cuídate” (Piscinas vacías, Alfaguara, 2021). “Fracassar no és enamorar-se d’una altra persona i fer un canvi de vida. Fracassar és quedar-te amb una vida que no vols”, ha afirmat l’escriptora referint-se a la història que explica en el relat.

En una sessió que va ser en format col·loqui amb els alumnes, Ferrero va defensar que la literatura ens permet reflexionar sobre els estereotips socials de l’èxit o el fracàs, sobre el sentiment de culpa i la necessitat de comprendre el passat i també sobre el relat que cadascú construeix de la seva trajectòria vital. “A la vida ens encarreguem de buscar justificacions a tot el que fem, per crear un relat coherent, igual que fem els escriptors, quan en realitat moltes vegades es fan les coses sense pensar si tenen sentit, si tenen aquesta justificació. Això ve després, quan has d’explicar la teva història”, assegura Ferrero.