11/06/2021

L’empresari Joaquim Borràs apadrina la graduació d’ADE

El president honorífic d’ISS Facility Services ha ofert una lliçó magistral que s’ha centrat en el vessant humà del món empresarial

D’alumnes a alumnis. Els estudiants del Grau en Administració i Direcció d’Empreses sortints de la promoció 2020-2021 s’han graduat en un acte solemne que ha tingut lloc a l’Aula Magna de UIC Barcelona i que finalment s’ha pogut celebrar de manera presencial després d’un curs marcat per la pandèmia i les restriccions sanitàries. 

La degana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials de UIC Barcelona, Marta Mas, ha obert l’acte amb un discurs que s’ha centrat en el futur i en la contribució que hauran de fer els que ara ja són exalumnes a la societat: “Vosaltres sou els futurs empresaris i amb les vostres decisions forjareu les empreses de demà, així que us animem a posar tots els vostres coneixements al servei de la societat”. 

La lliçó magistral ha anat a càrrec del padrí de la promoció, el president honorífic d’ISS Facility Services, Joaquim Borràs, que ha centrat el seu discurs en el vessant humà de la seva trajectòria a partir de la història personal d’una treballadora de l’empresa que ha presidit fins fa poc. Borràs s’ha adreçat als graduats incidint en la importància que té fer feliç la gent amb la qual treballaran, perquè és en aquest punt en el qual la feina “adquireix un veritable sentit”. L’empresari també ha recordat als exalumnes que no tinguin por de voler canviar el món i donar exemple i ha acabat el seu relat amb un consell: “No demaneu als altres el que no sigueu capaços d’oferir vosaltres”. 

Després, l’alumni de la Facultat i actual vicepresident executiu del Grup SIFU, Cristian Rovira, ha volgut obrir les portes de la comunitat Alumni als graduats i ha volgut reivindicar el poder que tenen per canviar el món: “Si la feina que voleu fer no existeix, creeu-la vosaltres mateixos i no permeteu que ningú us digui mai que no funcionarà”.

El representant dels estudiants del Grau, Alejandro de la Rosa, també ha volgut repassar els anys de grau i els moments compartits amb els companys de promoció però amb la mirada posada en el futur: “UIC Barcelona ha fet de nosaltres professionals d’un present que ens interpel·la i que ens demana que hi aportem el nostre gra de sorra”.

Per acabar, el vicerector de Planificació i Qualitat de UIC Barcelona, Frederic Marimon, ha clausurat l’acte de graduació en el qual ha emfatitzat la contribució que han de fer els alumni a la societat:  “Esteu preparats per prendre decisions valentes i amb els anys arribareu a posicions rellevants a les empreses en les quals treballareu”. Marimon ha volgut recordar que “fer del món un lloc millor” és un dels grans reptes que tenen els graduats. 

En el marc de l’acte, també s’han atorgat dues mencions pel que fa als treballs finals de grau, una novetat d’enguany. En la categoria de millor TFG de recerca la menció ha recaigut sobre Natàlia Costa Corominas, mentre que la menció per al millor TFG en la modalitat d’emprenedoria ha estat per a Maria Jesús Santiago Martínez. L’acte ha acabat amb el tradicional cant del Gaudeamus Igitur.