15/10/2022

L’empresari Lajos Darvas conjuga humanisme i tecnologia en la sessió d’obertura del SAC 2023, ‘Caring for the future’

L’empresari líder en innovació i empreses amb impacte a llarg termini, Lajos Darvas, va presidir dissabte 23 d’octubre la conferència d’obertura de l’Student Academic Conference  (SAC 2023), titulada “Caring for the future”, celebrada al Saló de Graus de UIC Barcelona. Una cinquantena d’alumnes i professors van assistir a l’acte d’obertura, on es va presentar l’estructura del congrés i les dates clau per a la presentació de treballs.

La sessió d’obertura del congrés d’enguany, “Caring for the future”, fet per i per a estudiants, va començar amb la presentació dels estudiants que formen part del comitè organitzador: Eugenia Urgellés i Javier Díez, els quals van presentar breument el format del SAC, tant la metodologia com el calendari del congrés, que es desenvoluparà al llarg del curs fins a la fase final, el mes de març. 

Un cop acabada l’exposició dels alumnes, l’empresari Lajos Darvas va impartir una conferència sota el títol “Persona, tecnologia i humanisme”. “En trenta anys, hem passat de trucar des d’un fix a tenir totes les coses al núvol”. Així Lajos Darvas va començar la sessió, deixant clar que els canvis que s’acosten en el món laboral no seran pas petits, en els propers anys. “La meva generació —assegurava— ha viscut la tercera revolució industrial. Sent així, què viureu vosaltres, els propers vint anys? Moltes empreses que hi havia, ja no existeixen”. Davant d’aquest escenari, Darvas no pretenia infondre por, sinó tot al contrari: “Per mi —deia— el que veiem que passa és una cosa positiva, si ho aprofiteu per renovar-vos constantment i formar-vos per ser persones de criteri. És a dir: llegir molt i formar-se en lideratge”.

És per això que, cada cop més, les empreses contracten filòsofs, “i els paguen igualment; perquè els programadors d'avui són capaços d'organitzar processos i de robotitzar-los, però no veuen la persona”. I va concloure: “Per això us dic que, si us formeu com a líders en humanisme i sou bons en l’àmbit tecnològic en la vostra professió, heu triomfat. En cas contrari, si et manca un d’aquests dos aspectes, aniràs coix”.

En el fons, aquesta és la resposta a la pregunta que va plantejar Darvas al principi de la seva conferència: “Quin valor afegit aportareu vosaltres?”. Amb aquesta sessió, va iniciar la nova edició del SAC, que aquest any gira entorn de tenir cura del present, per tenir un futur millor. 

El congrés final, en què tots els participants presentaran la seva ponència o pòster, tindrà lloc els dies 3 i 4 de març de 2023.