20/06/2022

L’equip investigador liderat per Juan José Guardia Hernández obté una beca de la Fundació BBVA

El professor de la Facultat de Dret de UIC Barcelona ha obtingut amb el seu equip de recerca una de les 35 Ajudes a Projectes de Recerca Científica 2021 que atorga l’entitat

A la convocatòria pública i competitiva, s’hi van presentar 620 candidatures en cinc àrees: Matemàtiques, Canvi Climàtic i Ecologia, Biomedicina, Ciències Socials i Filosofia

Juan José Guardia Hernández, docent de Dret Administratiu de la Facultat de Dret, i el seu equip de recerca han estat seleccionats en el camp de la Filosofia, en concret en bioètica, per obtenir una de les 35 beques a Projectes de Recerca Científica que ha atorgat la Fundació BBVA. Es tracta d’una beca competitiva que l’equip, format pels professors de UIC Barcelona Ignasi Belda, Isabel Morales i Ignacio Mcpherson, ha obtingut per realitzar una recerca titulada “Conflictes ètics en la gestió dels riscos per a la salut humana davant la incertesa de la ciència – RiskManagement”.

L'equip realitzarà una anàlisi interdisciplinària entre el dret i la bioètica davant situacions d’absència de consens científic en el qual els poders públics han de prendre decisions que afecten la salut humana. L’objectiu principal és l’elaboració de tres documents: una guia bioètica per a empreses, un codi de bioètica per a administracions públiques i un tercer codi per a comitès científics assessors.

Els investigadors de UIC Barcelona pretenen realitzar una revisió bibliogràfica sistemàtica sobre la gestió de riscos i incertesa científica en l’àmbit de la bioètica i, simultàniament, una anàlisi qualitativa mitjançant entrevistes semiestructurades a experts i actors clau.

La fundació BBVA ha concedit específicament setze ajudes a projectes centrats en l’àmbit de la Filosofia, d’entre 59 sol·licituds presentades en aquesta àrea.

Fundació BBVA

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)