07/03/2022

Més de 600 persones participen al #UICsocialday

La segona edició de #UICsocialday, el dia de les missions possibles, va tornar a UIC Barcelona als dos campus de Barcelona i Sant Cugat. La campanya de sensibilització dirigida a tota la comunitat universitària va tenir la participació de més de 600 persones entre alumnes, PAS i PDI que van voler posar el seu granet de sorra en alguna de les sis missions que es van oferir: Esmorzar per a tothom, Desitjos dolços, Do-re-mi, Cantem bingo, Xerinola i Gol d’or. Es tractava de regalar el seu temps i  fer la vida una mica més fàcil a persones amb dificultats. 

 

El 7 de març, gràcies a l’ajuda de més de 60 alumnes que van actuar com a monitors, es van aconseguir totes les missions possibles: preparar 120 esmorzars per a persones sense llar —que es van lliurar l’endemà, en col·laboració amb el Centre d’Acollida Assís— , en la missió Esmorzars dolços. L’elaboració de 500 polseres de llaminadures per a dones en risc d’exclusió social i dones de centres penitenciaris, ateses per la Fundació Ared, era la missió Desitjos dolços. L’empresa Disgo, S. A. va facilitar el material: més de 500 “rellotges” i regalèssies.

El #UICsocialday es va animar a través de la música amb la missió Do-re-mi. Els participants van tenir ocasió de passar una bona estona amb persones de la tercera edat de les residències Parc Guinardó i Centre de Dia Badia del Vallès: en això consistia la missió Cantem bingo. El repertori el va preparar el Grup del Cor del Campus Sant Cugat.

A través de la missió Xerinola, els participants van passar una estona divertida amb persones amb discapacitat intel·lectual. Van jugar a la petanca, van fer una passejada amb ells per les instal·lacions i es van sumar als tallers de manualitats de la Fundació Finestrelles. Jugar un partit de futbol amb els nens del barri del Raval atesos per la Fundació Braval va ser la missió Gol d’or.

“No cal que fem coses impossibles per ajudar a qui ho necessita, ni que ens n’anem a l’altra punta del món. N’hi ha prou que cadascú pugui donar 10 minuts del seu temps per fer alguna cosa per als altres”, va declarar Isabel Trigo, responsable del #UICsocialday.