04/10/2022

Més de dues mil persones celebren l’inici dels 25 anys de UIC Barcelona, amb una missa a la Sagrada Família

La missa, celebrada per Ignasi Font, vicari de l’Opus Dei a Catalunya i a Andorra, acompanyat d’una vintena de sacerdots, va donar el tret de sortida de les celebracions de les “noces d’argent” de la Universitat Internacional de Catalunya. Va ser, també, un 2 d’octubre, de 1997, quan el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar l’aprovació de la Universitat

Tot i que les dimensions de la basílica gaudiniana són incommensurables, les prop de 2.500 persones que van assistir a la missa del diumenge 2 d’octubre, a les sis de la tarda, van omplir el temple.

Es tractava del primer dels actes previstos en el programa per commemorar els 25 anys de la Universitat Internacional de Catalunya. Una universitat jove, com va dir el rector de la Basílica de la Sagrada Família, Mn. Josep Maria Turull: “Els primers de molts, amb la feina ben feta com us havia ensenyat sant Josepmaria Escrivà”. El rector també va traslladar als assistents a l’eucaristia la felicitació de Mons. Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona.

Durant l’homilia, Mn. Ignasi Font va lloar que aquest fos el primer acte de celebració, parafrasejant paraules que el papa emèrit, Benet XVI, va dir durant la consagració del temple de Gaudí: “Encetar els actes commemoratius del XXV aniversari d’aquesta universitat, amb una eucaristia a la Basílica de la Sagrada Família, en una època en què l’home pretén edificar la seva vida d’esquena a Déu, com si Déu ja no tingués res a dir-li, té un gran significat”.

El vicari va fer referència al fet que l’inici de la Universitat coincidís amb la festa dels Àngels Custodis, aniversari de la fundació de l’Opus Dei: “Aquells homes i dones van tenir fe, i van veure com un fet providencial que el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publiqués l’aprovació de la UIC, la seva universitat, precisament el dia 2 d’octubre de 1997”.

A la cerimònia, a més a més d’Alfonso Méndiz, l’actual rector, hi van ser presents tots els rectors que ha tingut UIC Barcelona –en la memòria, també, Jordi Cervós, que va morir el novembre de l’any passat–, membres del Patronat, del Consell Assessor Universitari i de tota la comunitat universitària –professors, personal, alumnes i antics alumnes–, a més de familiars i amics i algun rector d’altres universitats catalanes.

Amb aquesta missa s’inicien els actes commemoratius del 25è aniversari de UIC Barcelona. El proper serà aquest mateix dijous, 6 d’octubre, una altra coincidència: amb el primer dia de classe, el 6 d’octubre de 1997.