07/09/2023

Més de mil alumnes comencen el nou curs a UIC Barcelona amb les sessions de benvinguda

Un any més, UIC Barcelona dona la benvinguda als nous alumnes: una manera de promoure una bona entrada al món universitari. Agrupats per titulació, per facilitar que els nous companys es coneguin, aquesta sessió és un moment per presentar els valors de la institució i tots els serveis de què disposa

Més enllà del compromís amb l’excel·lència i la recerca, UIC Barcelona promou les sessions de benvinguda per integrar la seva comunitat global i internacional. En total, han estat dos dies, 4 i 5 de setembre, en què els estudiants dels diferents graus han pogut conèixer de primera mà tots els serveis que ofereix la Universitat: cultura, esport, solidaritat, biblioteca, capellania…

Durant la jornada, que ha tingut lloc a l’Aula Magna del Campus Barcelona, ​​diferents components del Servei d’Estudiants i del Vicerectorat de Comunitat Universitària han parlat de les oportunitats acadèmiques i extraacadèmiques que ofereix la Universitat. Així, doncs, els nous estudiants han pogut conèixer tots els serveis que ofereix la Universitat en matèria de cultura, esport, solidaritat i capellania.

Els més de mil nous alumnes que han passat aquests dies per UIC Barcelona han estat rebuts pel rector, Alfonso Méndiz, que els ha donat la benvinguda, assegurant-los que “a UIC Barcelona, ​​els alumnes no són un número: són persones”. Méndiz els ha animat a treure el màxim profit personal i professional en l’etapa universitària, i els ha demanat no cercar l’èxit sigui com sigui sinó l’excel·lència i la felicitat. “Feu que aquests anys —els ha dit— siguin memorables, ja que el vostre progrés serà el nostre”.

També hi ha intervingut Esther Jiménez, vicerectora de Comunitat Universitària, que ha compartit la seva visió sobre què és ser universitari. La vicerectora ha comentat: “ser universitari és fomentar el pensament crític, buscar la veritat, no quedar-se amb allò evident”. En aquest sentit, els ha animat a fer un pas endavant. “Aprofiteu —els ha aconsellat— tota l’oferta extraacadèmica, us ajudarà a desenvolupar-vos personalment”.

L’acte ha estat conduït per Laura Guix, antiga alumna de Comunicació, que ha anat donant pas als diferents responsables del Servei d’Estudiants, que donaven a conèixer l’oferta formativa: Laura Trius, a Cultura, que ha parlat dels grups de lectura, teatre, cinema, pintura…; Ernest Martínez, que ha fet un repàs de les diferents possibilitats esportives a què cadascú es pot apuntar, i Dani Bonsfills, que ha compartit la gran oferta d’activitats de voluntariat que ofereix UIC Barcelona. També hi ha intervingut el sacerdot Albert Ribot, que ha explicat els serveis que ofereix la capellania de la Universitat.

A banda d’aquestes jornades, els alumnes de mobilitat internacional també van tenir la sessió de benvinguda, divendres passat, 1 de setembre, en la qual més de 230 alumnes internacionals, de 100 nacionalitats diferents, van poder conèixer els seus nous companys i participar en una classe de cultura i llengua catalanes.