13/05/2024

Mireia Baylina guanya la setena edició del concurs intern ‘Explica la teva tesi en 4 minuts’

La tesi titulada “Planificar anticipadament per cuidar dignament” ha rebut el primer premi del concurs intern, que va tenir lloc el dijous 9 de maig a l’Aula Jardí. La doctoranda Mireia Baylina representarà UIC Barcelona a la final interuniversitària de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), que se celebrarà a Tarragona el pròxim 27 de juny. 

Al concurs, s’hi van presentar sis doctorands que havien d’enfrontar-se al repte d’exposar la seva recerca en un temps límit de quatre minuts. En aquella estona, els participants havien de fer una síntesi de la temàtica de la tesi, la metodologia de recerca i l’obtenció dels resultats.

“Explica la teva tesi en 4 minuts” és un concurs que consta de dues fases. En la primera, cada universitat convoca una eliminatòria interna, amb l’objectiu de seleccionar la persona candidata que representi la universitat. En la segona fase, organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), té lloc la final pública entre totes les universitats de Catalunya.

En aquesta ocasió, Mireia Baylina, doctoranda de Medicina, a més d’emportar-se el primer premi, també va guanyar el del públic. En el seu estudi, Baylina ha creat una nova eina visual, que consisteix en dotze vinyetes il·lustrades que serveixen per planificar anticipadament decisions amb els ancians pluripatològics i fràgils. Així, com explica la guanyadora del concurs, “aquest projecte posa el focus sobre les persones grans, que són un pilar a la nostra societat i hem de cuidar molt”.

D’altra banda, Fernanda Salazar va guanyar el segon premi, amb la tesi titulada “Efectividad de un programa de entrenamiento intervalado de alta intensidad en niños y adolescentes con bronquiolitis obliterante post-infecciosa”, i Aitana Plaza, el premi a la tesi en català.

El jurat va estar format per Mònica Argemí, directora de Desenvolupament Personal i Cultura Institucional; Isaac Vázquez, de Direcció de Sistemes de la Informació de la Universitat, i Cristina Alfonso, professora del Departament d’Infermeria. Tots tres van avaluar la temàtica, la comprensió del discurs, el contingut i les habilitats.

L’edició d’enguany es va celebrar en el marc del primer Research Fest, el dia de la recerca de UIC Barcelona, organitzat pel Vicerectorat de Recerca, Innovació i Transferència de Coneixement. L’objectiu d’aquest festival era crear un punt de trobada on investigadors i professionals poguessin reflexionar, compartir idees i gaudir de la feina de recerca. Durant la jornada van tenir lloc diverses activitats agrupades en tres blocs: el Discovery Day, el PhDay i el ThankUDay.