03/10/2022

Montserrat Gas-Aixendri, escollida membre del Consell Directiu de l’Associació Internacional de Canonistes

La Dra. Montserrat Gas-Aixendri ha estat escollida per ser un dels 21 membres que formen el Consell Directiu de l’Associació Internacional de Canonistes, format per associats de més de cinquanta països de tot el món. Les eleccions del consell s’han organitzat en el marc del 17è congrés de la Consociatio Internationalis Studio Iuris Canonici Promovendo, celebrat a l’Institut Catholique de París, entre el 13 i el 16 de setembre. La Dra. Gas-Aixendri, professora i vicedegana de la Facultat de Dret de UIC Barcelona, ha manifestat la seva satisfacció pel nomenament, ja que “la nova directiva destaca per més presència de dones canonistes”, ha declarat.

Gas-Aixendri ha participat també com a ponent en el congrés, que enguany s’ha centrat en el tema “Persona, dret i justícia: la contribució del dret canònic a l’experiència jurídica contemporània”. La jurista, en la seva intervenció, ha presentat una relació sobre igualtat i discriminació per raó de gènere en les associacions canòniques. La seva contribució analitza l’aplicació del principi d’igualtat a les institucions de l’Església catòlica i més concretament a les associacions, arran d’una sentència recent del Tribunal Suprem espanyol.

El mandat de Gas-Aixendri serà de quatre anys i preveu l’organització d’activitats científiques de tota mena per al desenvolupament i estudi de la ciència del dret canònic.