07/06/2022

Montserrat Gas, reelegida per col·laborar en el panel d’experts sobre llibertat de religió i creences de l’ODIHR

La vicedegana de la Facultat de Dret i directora de l’Institut d’Estudis Superiors de la Família prolongarà el seu mandat fins al 2025 a l’Oficina per a les Institucions Democràtiques i els Drets Humans

La Dra. Montserrat Gas ha estat reelegida per col·laborar en el panel d’experts sobre llibertat de religió i creences de l’Oficina per a les Institucions Democràtiques i els Drets Humans (ODIHR), amb seu a Varsòvia. Aquest segon mandat es prolongarà fins al maig de 2025.

Las tasca de l’ODIHR en l’àrea de la llibertat religiosa i de creences se centra a assessorar els estats, els grups religiosos i la societat civil dels països membres de l’Organització per a la Cooperació i Seguretat a Europa (OSCE). El panel està constituït per setze membres, que són experts independents i especialistes en l’àrea de Drets Humans i Llibertat Religiosa, procedents dels països membres de l’OSCE.

Les atribucions del panel inclouen tasques com les de revisar la legislació, a petició dels governs, perquè s’adeqüi als compromisos amb l’OSCE i els estàndards internacionals; donar l’opinió en qualitat d’experts en matèria de llibertat religiosa i de creences i promoure el desenvolupament i l’aplicació dels compromisos de l’OSCE en aquesta matèria.

La Dra. Gas va ser nomenada el 2019 i en aquests tres anys ha fet diversos treballs d’assessorament per a aquest organisme internacional. Ha participat activament en el grup de treball sobre llibertat religiosa i igualtat de gènere, juntament amb sis membres del panel, la qual cosa ha contribuït a la redacció de diversos informes. Després d’expirar el mandat el maig de 2022, ha estat reelegida pel director de l’Oficina, Matteo Mecacci, per als pròxims tres anys.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)