22/01/2021

Mor José Casas Vázquez, antic membre del Patronat i del Consell Assessor Universitari de UIC Barcelona

El Dr. Casas va ser consultor i impulsor de la Universitat des dels inicis de la Institució

Ens ha deixat el Dr. José Casas, membre del Patronat de la constitució de la Universitat fins a l'any 2003. També va ser membre actiu del Consell Assessor Universitari de UIC Barcelona des de l’any 2003 fins al 2018 i des del 2018 fins a dia d’avui el Dr. Casas ha estat membre emèrit del CAU.

El Dr. José Casas va ser professor i catedràtic de Física de la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i director del Departament de Física i secretari de la Facultat de Ciències de la UAB.

La seva trajectòria professional dins el món acadèmic és extensa. A part de ser un excel·lent docent capaç de transmetre la passió pels temes que explicava als alumnes, l’any 2005 va ser nomenat acadèmic corresponent a la Reial Acadèmia Sevillana de Ciències.

Així mateix, un cop va acabar la tesi doctoral, en temes de partícules elementals, cap al 1970, va orientar els seus interessos cap a la termodinàmica de processos irreversibles. Tant és així que va esdevenir, d’aquesta manera, un dels iniciadors d’aquesta especialitat a les universitats espanyoles.

El seu entusiasme per la recerca ha fet que la seva obra científica consti d’uns cent-cinquanta articles de recerca en revistes internacionals. Algunes d’aquestes obres han estat molt citades i han esdevingut referències clàssiques en aquesta especialitat.

Des de UIC Barcelona donem el condol més sincer a la família i preguem una oració per la seva ànima.