03/01/2024

Mor Rafael Entrena Cuesta, antic membre del Consell Assessor Universitari de UIC Barcelona

El jurista i catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona ens va deixar l’1 de gener a l’edat de 92 anys 

El Dr. Rafael Entrena era tot un referent per a qualsevol jurista. Amb 28 anys va prendre possessió de la càtedra a la Universitat de Barcelona i tenia una llarga i condecorada trajectòria en el món del dret administratiu. 

Va ser nomenat doctor en Dret per la Universitat de Bolonya. A la UB, va ser degà i vicedegà de la Facultat de Dret, així com secretari general i membre del Patronat de la Universitat. També va ser membre promotor de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Ramon Llull i de la Universitat Internacional de Catalunya. 

El que fou president de l’Associació Espanyola de Ciències Administratives, membre del Consell Rector de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, membre del Consell Tributari i president de l’Associació Italo-espanyola de Professors de Dret Administratiu deixa tot un llegat en el seu àmbit. Durant la seva vida professional, va abastar temes relacionats amb la contractació pública, l’organització territorial, el règim jurídic, la funció pública, la responsabilitat patrimonial, el domini públic i, sobretot, el concepte del dret administratiu.  

[foto: El Periódico]