21/01/2021

Paloma Alonso-Stuyck: “Les abraçades són imprescindibles per mantenir l’equilibri emocional”

Amb motiu del Dia Internacional de l’Abraçada, la professora del Grau en Psicologia recomana fomentar aquestes manifestacions d’afecte amb el nucli de convivència durant la pandèmia de la Covid-19

La psicòloga Paloma Alonso-Stuyck constata que una abraçada té nombrosos beneficis, com ara millorar l’autoestima, reduir l’estrès, enfortir el sistema immunològic, disminuir la sensació de dolor i pujar l’estat d’ànim. Encara que les abraçades són insubstituïbles, “especialment en un moment de distància social en el qual ens sentim estranys i sembla que ens falta l’energia, és possible manifestar la proximitat amb les persones a través d’altres gestos, com expressar-los que se’ls estima o desdramatitzar la situació introduint-hi el sentit de l’humor”, explica Alonso-Stuyck.

La professora de Psicologia també ressalta la importància de les abraçades en l’etapa infantil, ja que des de l’inici de la vida coneixem i entenem el món a través de les sensacions i els moviments. Per això, les abraçades i la manera d’expressar l’afecte, segons la psicòloga, són clau en el desenvolupament de la personalitat dels nens.