17/03/2023

Pilar Fernández Bozal i Jordi de Juan formaran part del grup d’experts tributaris de Foment del Treball sobre la fiscalitat de Catalunya

El grup d’experts s’encarregarà d’elaborar un informe per analitzar la fiscalitat de Catalunya per millorar la competitivitat de la nostra economia

El 6 de març, Foment del Treball va constituir un grup d’experts tributaris sobre la fiscalitat de Catalunya, en el qual participen la Sra. Pilar Fernández Bozal, degana de la Facultat de Dret de UIC Barcelona, i el Dr. Jordi de Juan, professor de la Facultat de Dret i director de la Càtedra d’Empresa Familiar.

La finalitat d’aquest projecte és analitzar la fiscalitat general de Catalunya, a més a més de tractar l’enfocament que hauria de tenir la relació entre l’Agència Tributària i el contribuent i estudiar la relació de despeses i ingressos públics. Amb això es pretén elevar la competitivitat del territori i contribuir a augmentar la riquesa i la cohesió social.

En paraules del president de la patronal catalana, Josep Sánchez Llibre, es pretén crear “un G-50 que analitzarà la fiscalitat dels catalans”, per a això s’ha format un equip de més de quaranta professionals en l’àmbit de la fiscalitat i que pot concebre’s com una ofensiva cap a l’actual model fiscal present a Catalunya, molt més desavantatjós que el d’altres territoris d’Espanya.

Durant els pròxims vuit mesos, la Sra. Fernández Bozal i el Dr. De Juan treballaran, juntament amb la resta d’experts, en la presentació d’un llibre verd amb propostes de canvis per fer tant en impostos propis com cedits, a més de taxes i despesa pública, amb el focus posat en l’Agència Tributària de Catalunya i la despesa pública.