09/12/2022

Tiziana Di Ciommo, nova directora de l’Àrea de Dret Processal de la Facultat de Dret de UIC Barcelona

La jurista i doctora, després de deu anys treballant com a professora associada de la Universitat, s’ha unit aquest curs a l’equip docent com a titular i ha assumit el nou càrrec de direcció

Tiziana Di Ciommo ha estat nomenada professora titular de UIC Barcelona i directora de l’àrea de Dret Processal de la Facultat de Dret, després de deu anys impartint classes com a professora associada. Di Ciommo compagina l’activitat com a docent amb l’activitat professional i és directora del Departament de Litigation & Insolvency de la firma PwC. Així mateix, ha estat nomenada novament Best Lawyer, en l’edició de 2023, en l’especialitat de Litigació i ha estat triada com a nova presidenta de la Secció de Dret Processal de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

Doctora en Dret, amb menció especial de doctorat europeu i màxima qualificació acadèmica per la Universitat Pompeu Fabra, té una gran experiència tant professional com docent, ha assumit al llarg de la seva trajectòria professional importants càrrecs institucionals en el camp jurídic, i també ha exercit de docent en universitats prestigioses.

Amb aquesta nova etapa com a responsable de l’àrea processal de UIC Barcelona, la Dra. Di Ciommo consolida la seva trajectòria acadèmica en què destaca per la qualitat docent i la producció científica: “Aquest nou càrrec és un veritable repte en un context caracteritzat per l’aprovació recent, per part del Consell de Ministres, dels Projectes de Llei d’Eficiència Processal, d’Eficiència Organitzativa i d’Eficiència Digital. L’aprovació —si s’escau— d’aquestes normes suposaria, sens dubte, un impuls crucial en el procés de transformació del sistema actual cap a un model de justícia més eficient, àgil i sostenible, en línia amb el Pla Justícia 2030”, assegura la jurista.