08/02/2024

UIC Barcelona acollirà el congrés internacional FINE, centrat en els reptes i oportunitats de l’educació en infermeria

Organitzat per la Federació Europea d’Educadors en Ciències de la Infermeria (FINE) en col·laboració amb el Departament d’Infermeria de la Universitat, la trobada oferirà un espai on educadors, clínics i estudiants podran planificar el futur de l’educació d’infermeria a Europa des d’una perspectiva de sostenibilitat

Els pròxims dies 21 i 22 de març, el Campus Sant Cugat acollirà la nova edició del congrés internacional FINE “Nursing Education for a Sustainable Future: Challenges and Opportunities”. Durant dos dies, educadors, estudiants i clínics de diferents països de la Unió Europea es trobaran per compartir les seves experiències i debatre sobre el futur de l’educació d’infermeria a Europa des d’una perspectiva de sostenibilitat.

Al llarg de les dues jornades del congrés, els participants podran assistir a diferents ponències impartides per experts internacionals en l’àmbit de la formació dels futurs professionals de la infermeria com Gemma Stacey, directora general adjunta de la Fundació Florence Nightingale (el Regne Unit); Daniela Lehwaldt, professora a l’Escola d’Infermeria, Psicoteràpia i Salut Comunitària de la Universitat de la Ciutat de Dublín (Irlanda); Maya Matthews, directora adjunta i cap d’unitat responsable del sector sanitari a la UE (Bèlgica); Adela Zabalegui, subdirectora de Recerca i Docència d’Infermeria a l’Hospital Clínic de Barcelona (Espanya);i Maria Filomena Mendes, coordinadora de l’ESEL (Escola Superior d’Infermeria de Lisboa) i vicepresidenta de la FINE. En aquestes sessions, es tractaran temes centrats fonamentalment en les accions de la Unió Europea relatives al personal sanitari, el futur de l’educació en infermeria, així com els reptes i oportunitats d’aquest àmbit professional.

En el congrés, també s’hi farà una taula rodona on es parlarà sobre com aconseguir una formació d’infermeria sostenible ara i en el futur. Així mateix, els assistents a la trobada podran participar també en les presentacions de pòsters i comunicacions sobre estudis i recerques recents.

“Per a nosaltres, acollir aquesta edició del congrés FINE és una gran oportunitat per donar a conèixer la gran tasca que s’està realitzant des de les universitats europees per formar professionals de la infermeria des del lideratge infermer i la innovació docent”, explica Encarna Rodríguez, directora del Departament d’Infermeria de UIC Barcelona.

Més informació sobre el congrés FINE

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)