06/09/2022

UIC Barcelona acull en les sessions de benvinguda els més de mil alumnes del nou curs

Els estudiants han pogut conèixer una mica més la Universitat i una part de la gran oferta extraacadèmica

Amb il·lusió, nervis i sobretot moltes ganes, els estudiants de primer curs de UIC Barcelona han arribat a l’Aula Magna de la Universitat disposats a gaudir de les sessions de benvinguda organitzades, un any més, pel Servei d’Estudiants. Durant els dies 2 i 5 de setembre, els alumnes han gaudit de les xerrades de benvinguda i han pogut començar a familiaritzar-se amb les instal·lacions del campus i sobretot saber unes quantes coses més sobre la vida acadèmica.

En les sessions de benvinguda d’enguany, hi ha participat novament el rector de UIC Barcelona, Alfonso Méndiz, que ha volgut acompanyar els estudiants en el seu primer dia i compartir-hi paraules d’ànim i superació: “Comenceu la vida universitària, una etapa única que canviarà les vostres vides. Quan deixeu aquestes aules sereu més competents, més curiosos i estareu més compromesos amb el planeta i a fer d’aquest món un lloc més habitable”, afirmava Méndiz. El rector també ha volgut recordar a tots els joves presents que, encara que “aquest camí que emprenen no sempre és fàcil, perquè el camí del coneixement és un camí d’esforç i de superació”, tot l’equip de la Universitat hi serà per acompanyar-los i per fer “que aquests anys siguin memorables”.

Per la seva banda, la vicerectora de Comunitat Universitària, Esther Jiménez, també ha volgut donar la benvinguda a tots els alumnes i els ha animat a donar al màxim, tant en les classes com participant en la vida universitària i extraacadèmica. “Sigues la millor versió de tu mateix, anant més enllà del currículum establert, ja que serà allò que et diferenciarà de la resta; buscant el compromís social, que implica anar un pas endavant i estar pendent dels altres, com tot bon líder; buscant la veritat i fomentant el pensament crític; i sobretot l’excel·lència, tant personalment com professionalment”, explicava la vicerectora des del faristol de l’Aula Magna a un auditori ple.

Sessions de benvinguda

Sota el lema “Fes un pas endavant. Supera’t”, el Servei d’Estudiants, servei que ha organitzat aquests tres actes, ha compartit amb els estudiants l’oferta d’activitats extraacadèmiques de UIC Barcelona, basades en les àrees de cultura, esports i solidaritat. “Amb aquestes activitats teniu una gran oportunitat de desenvolupar diferents habilitats emocionals (soft skills), tan demanades en el món professional, ja que tindreu professors, veritables professionals, que us ajudaran a formar-vos en competències com la creativitat, el treball en equip, la iniciativa i l’autonomia, el pensament crític i analític, entre d’altres”, explicava Marta Turu, membre del Servei d'Estudiants als alumnes del nou curs.

En les sessions de benvinguda, també hi ha participat el Servei de Capellania, amb la presència de Mn. Albert Ribot i Mn. Pere Domingo, els quals han explicat que la Capellania es posa a la disposició de tota la comunitat universitària per ajudar a donar respostes a les inquietuds més transcendentals i per acompanyar tots els alumnes que ho necessitin. A més a més, les tres sessions les han conduït Gloria Galícia, del Servei d’Estudiants, i Pablo Pérdigo, alumni del Grau en Publicitat i Relacions Públiques de la promoció 2017-2021, i també hi han intervingut Micaela Infiesta i Ernest Martínez com a responsables de les àrees de Solidaritat i Esports, respectivament.