16/02/2024

UIC Barcelona acull la fase local de la Lliga de Debat de la Xarxa Vives

El Campus Sant Cugat ha acollit una de les fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, organitzada per la Xarxa Vives, en col·laboració amb universitats d’aquesta institució. El guanyador ha estat l’Escola Pia Calella, que representarà UIC Barcelona en la fase final de la competició

Un any més, la Xarxa Vives d’Universitats organitza la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, una competició d’oratòria en la qual equips d’estudiants de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic d’actualitat. Enguany, la qüestió a debatre ha estat si la intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat.

En aquesta edició del campionat, hi participen 194 centres, 200 equips i al voltant de 5.000 alumnes. Concretament, UIC Barcelona, durant els dies 14,15 i 16 de febrer, ha acollit una de les fases locals al Campus Sant Cugat, amb vuit centres docents de les comarques del Baix Llobregat, el Barcelonès, el Maresme i el Vallès Oriental i el Vallès Occidental. En aquesta ocasió, l’equip d’admissions i professors de diverses facultats han participat com a jutges en els debats.

L’equip guanyador d’aquesta fase local ha estat l’Escola Pia Calella, que s’ha enfrontat a la final a l’escola Súnion Barcelona. L’equip guanyador representarà UIC Barcelona en la fase final, que tindrà lloc a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana, els dies 17, 18 i 19 d’abril.