11/02/2021

UIC Barcelona dona la benvinguda als alumnes internacionals de mobilitat que s’incorporen aquest segon semestre

Estudiants de diverses nacionalitats d’arreu del món han participat en les Welcome Sessions organitzades pel Servei de Relacions Internacionals

Tant al setembre com durant el mes de gener, la Universitat organitza unes sessions introductòries per a alumnes internacionals que desenvolupen els programes de mobilitat a UIC Barcelona.

En aquest sentit, el Departament de Relacions Internacionals s’encarrega de l’acompanyament d’aquests estudiants i els informa a través de les Welcome Sessions sobre les característiques i els serveis de la Universitat. També tracten temes acadèmics, d’allotjament, activitats lúdiques, entre d’altres.

Les sessions d’aquest mes de gener s’han fet en petit format presencial, tot extremant les mesures de seguretat dictaminades per les autoritats sanitàries. S’han organitzat un total de cinc Welcome Sessions diferents, en les quals han participat alumnes de diversos països, com ara, d’Itàlia, Alemanya, França, Irlanda, Colòmbia, Xile, entre d’altres.

Al Campus Sant Cugat, s’han desenvolupat tres jornades de benvinguda introductòries per als alumnes del Grau en Medicina, Odontologia, Educació, Bioenginyeria i Psicologia durant les setmanes del 15, 22 i 28 de gener. Mentre que al Campus Barcelona es van organitzar les dues restants per a alumnes d’Arquitectura, ADE, Comunicació, Dret i Humanitats, durant les setmanes del 15 al 22 de gener.

A banda de les Welcome Sessions, també es van desenvolupar dos tallers sota el títol “Catalan for Dummies”; un el dia 20 de gener en format virtual i l’altre de manera presencial el divendres 22. Aquesta activitat va ser duta a terme per l’Institute for Multilingualism de la Universitat.

Així mateix, i com d’altres jornades informatives de benvinguda, també es va celebrar el taller “Culture Shock” en format en línia i es va fer el Barcelona City Tour de manera presencial, una activitat que va tenir un gran èxit de participació i en la qual s’oferia una visita guiada per Barcelona amb guies experts de la ciutat.