16/06/2022

UIC Barcelona entra en el llistat Forbes de “Les 25 millors universitats d’Espanya” 2022

La Universitat Internacional de Catalunya s’ha classificat per primera vegada a la llista de les 25 millors universitats d’Espanya, en la posició 14, segons l’edició espanyola de la revista Forbes.

En aquesta 2a edició han participat 88 universitats registrades pel Sistema Integrat d'Informació Universitària (SIIU), del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, de les quals només 25 s'han classificades en aquest rànquing.

Els criteris d’avaluació per a aquest rànquing les ha analitzat un comitè internacional d’experts en educació superior entre els quals hi ha el professor Hans De Wit, de la Facultat d’Educació i Desenvolupament Humà del Boston College (els Estats Units); Charles Goldman, professor i economista de Rand Corporation, i Jamil Salmi, especialista en educació superior i conseller de més d’un centenar de governs i universitats.

Els indicadors es divideixen en cinc blocs: preu i accessibilitat (10 %), experiència de l’alumnat (30 %), preparació per a la vida laboral (30 %), qualitat del professorat i de la investigació (15 %) i perspectiva internacional (15 %).

Per a l’anàlisi d’aquest rànquing, Forbes s’ha basat en les dades del Baròmetre d’ocupabilitat i ocupació universitària, les dades de l’Observatori d’ocupabilitat i ocupació universitàries, les estadístiques i indicadors del SIIU, així com de les dades recollides per les mateixes universitats mitjançant un formulari amb més de 50 preguntes.

L'Oficina de Dades Estadístiques i Rànquings de UIC Barcelona  té com a objectiu mesurar les accions de les diferents dimensions que componen la Universitat a través de la dada i l’evidència, que permeten visibilitzar-la tant a nivell nacional com internacional a través de l'impacte social que produeixen els rànquings i llistats.