23/03/2023

UIC Barcelona entre les millors universitats del món en matèria d’Odontologia, segons el rànquing QS

Per primera vegada, UIC Barcelona es classifica en el prestigiós rànquing internacional QS World University Ranking by Subject en la matèria d’Odontologia i es troba entre les 80 millors universitats del món ocupant la posició 51-80 a escala mundial. A escala nacional, només hi ha dues universitats classificades en aquest àmbit, la Universitat Complutense de Madrid seguida de UIC Barcelona.

La puntuació general que rep UIC Barcelona en la matèria d’Odontologia és de 66.10 i l’indicador més destacat és “Citacions”, amb una puntuació de 82.4. No obstant això, i segons la classificació d’aquesta edició 2023, l’indicador que es troba més ben valorat en l’àmbit nacional és el de “Reputació de l’ocupador”.

En aquesta edició 2023 del rànquing QS-WUR by Subject, s’han analitzat 54 disciplines dividides en cinc grans àrees: “Arts i Humanitats”, “Enginyeria i Tecnologia”, “Ciències de la vida i Medicina”, “Ciències naturals” i “Ciències socials i Gestió”, i han estat classificades 1.594 institucions de 161 països.

En la matèria d’Odontologia la participació ha estat de 523 institucions mundials, de les quals només 80 han estat classificades i, entre aquestes, s’hi troba UIC Barcelona.

QS-WUR by Subject analitza les diferents àrees i disciplines a través dels indicadors de reputació entre acadèmics i ocupadors, i la quantitat i impacte de la seva recerca. Aquests es recalibren per ser adaptats a cada àrea i disciplina de manera individual, atès que la recerca i publicació varien significativament entre les diferents disciplines acadèmiques. En aquesta edició 2023, l’equip de rànquing QS va analitzar més de 16,4 milions d’articles únics publicats entre el 2016 i el 2020 i prop de 117,8 milions de cites entre el 2016 i el 2021.

L'Oficina de Dades Estadístiques i Rànquings de UIC Barcelona té com a objectiu mesurar les accions de les diferents dimensions que componen la Universitat a través de la dada i l’evidència, que permeten visibilitzar-la tant a nivell nacional com internacional a través de l'impacte social que produeixen els rànquings i llistats.