03/04/2024

UIC Barcelona obté un projecte competitiu per desenvolupar un cosmètic ecològic i sostenible

Un equip d’investigadors liderat per Román Pérez han obtingut un projecte competitiu amb una subvenció de 150.000 € per produir un cosmètic sòlid d’un sol ús que es dissol en contacte amb l’aigua

El Bioengineering Institute of Technology de UIC Barcelona ha rebut un fons competitiu de 150.000 € pel projecte “Novel sustainable eco-friendly dermo-cosmetic product”, liderat per Román Pérez juntament amb la investigadora emprenedora Begoña Bosch, atorgat dins la categoria Producte de la convocatòria d’ajuts de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), amb resolució el 31 de gener del 2024.

Román Pérez, responsable del Bioengineering Institute of Tecnology (BIT), juntament amb la investigadora Begoña Bosch, han desenvolupat aquest innovador dermocosmètic sostenible perquè “el sector cosmètic genera molt plàstic i inclou molts productes que sovint es fan servir cada dia”. “Busquem solucions respectuoses amb el medi ambient, com el cosmètic sòlid sostenible, elaborat amb ingredients procedents de la natura”, expliquen.

El projecte se centra en el desenvolupament d’un cosmètic sòlid a partir de residus de la natura com ara algues, gambes i sorra, que es dissol en contacte amb l’aigua i crea un efecte similar al d’una crema. Com indiquen els investigadors, “en tractar-se d’un producte anhidre, està lliure d’humitat i això no només permet que els principis actius es conservin millor, si no que també en facilita el transport i redueix els costos i la quantitat d’aigua necessària per fabricar-lo”.

Amb aquest projecte, UIC Barcelona reforça el seu compromís amb la innovació i la sostenibilitat mitjançant la transferència de coneixement a la societat.

UIC Barcelona té en aquests moments 96 projectes competitius en curs.

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)