06/02/2023

UIC Barcelona rebrà un segon estudiant de doctorat a través del prestigiós programa Marie Curie COFUND

El programa està liderat per RMIT Europe, el hub europeu del Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT University) i el coordina la professora de UIC Barcelona School of Architecture Dra. Carmen Mendoza-Arroyo

UIC Barcelona incorporarà el mes de març a l’àrea d’Arquitectura un segon estudiant de doctorat, Ashley Howard, mitjançant el programa de doctorat REDI, finançat a través del programa de beques europeu Marie Curie COFUND. El projecte està liderat per la universitat australiana RMIT i UIC Barcelona exerceix com a sòcia acadèmica, i és la institució d’acollida sota la coordinació de la professora Dra. Carmen Mendoza-Arroyo. “Aquesta beca és increïblement prestigiosa i contribueix que puguem desenvolupar una recerca cada vegada més competitiva”, ha afirmat Mendoza-Arroyo.

L’estudiant de doctorat que rebrà la beca, Ashley Howard, destaca que el programa REDI és “una oportunitat única que promou la capacitació recolzada per la indústria en un entorn internacional, connectant els futurs candidats a doctorat amb experts multidisciplinaris en el camp”. Com a futur investigador amb experiència en entorns de treball, destaca que “l’adaptabilitat del lloc de REDI em permet ampliar el coneixement passat i integrar-lo en futures idees de recerca”.

La línia de recerca de Howard és el Disseny Inclusiu per a la Reconstrucció Urbana, i rau a avaluar i mesurar els impactes del disseny de projectes de reconstrucció d’habitatges i assentaments. “El procés pretén crear una eina que ajudi a comprendre més bé les necessitats de les persones i la reconstrucció del seu entorn construït, i buscar solucions que millorin la salut i el benestar general dels usuaris d’habitatges i assentaments”, explica Howard.

L’estudiant Sara Eltokhy és la doctoranda de UIC Barcelona que va rebre la primera beca europea Marie Curie COFUND. UNHabitat participa en el projecte com a soci industrial. “El meu projecte de doctorat se centra en les polítiques d’inclusió urbana a les ciutats europees. Aborda la bretxa de coneixement dels planificadors i responsables polítics de la ciutat en la comprensió de la realitat quotidiana de les dones refugiades en les zones urbanes, la qual és particularment crucial d’analitzar, especialment perquè la majoria dels països europeus s’enfronten a una creixent diversitat en l’etnicitat, l’idioma, la religió i la identitat”, afirma Eltokhy.

“La beca REDI Marie Skłodowska-Curie ofereix enormes oportunitats per al desenvolupament de la carrera tant a l’acadèmia com fora del món acadèmic. Entre els molts avantatges que ofereix la beca, forma part d’un entorn internacional de diversos socis de tot Europa i de fora d'Europa”, explica Eltokhy.

REDI donarà suport a un total de 42 noves places de doctorat durant els propers cinc anys a l’àmbit europeu, vinculades a la indústria dels negocis, les arts i les ciències. Per això, RMIT Europe treballa amb un total de 60 socis acadèmics i de la indústria, entre els quals hi ha UIC Barcelona, ​​de deu països europeus diferents.

Aquest projecte ha rebut finançament del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea en virtut de l’acord de subvenció Marie Skłodowska-Curie núm. 101034328. Aquest article reflecteix només l’opinió de l’autor i l’Agència Executiva de Recerca i la Comissió Europea no són responsables de cap ús que es pugui fer de la informació que conté.

UE